Ruská stanice OstWest nahradila gastronomický kanál BonGusto na družici Eutelsat 9A
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 15.11.2022
Gastronomická stanice BonGusto ukončila šíření signálu pro kabelové provozovatele navázané na platformu M7 na satelitu Eutelsat 9A na orbitální pozici 9° východně a na bývalé pozici stanice BonGusto zahájila vysílání nezávislá ruská televizní stanice OstWest, vysílaná z Berlína.


Matthias Lange, generální ředitel firmy BurdaVerlag uvedl pro redakci serveru Infosat, že společnost provozovatele stanice BonGusto už nebude pokračovat ve smlouvě s platformou M7. Program BonGusto bude však dále šířen prostřednictvím jiných obchodních partnerů, m. j. Deutsche Telekom (Německý Telekom). Pan Matthias Lang dále uvedl, že poskytování signálu pro jiné distribuční partnery se uskuteční pomocí vedení (linky).

Podle vlastních informací je BonGusto jediná celodenní gastronomická a cestovatelská stanice v Německu, v Rakousku a ve Švýcarsku. Placený televizní kanál vysílá nejen vlastní produkci, ale i mezinárodní formáty týkající se životního stylu a německé premiéry pořadů. Je jedinou celodenní televizní stanicí v oblasti s německým jazykem, která svým divákům nabízí národní a mezinárodní formáty na téma vaření, požitku a životního stylu. Crème de la Crème (nejlepší z nejlepších) gastronomických expertů a špičkových kuchařů prezentují kulinářské skvosty z celého světa – od autentického pouličního jídla (Street Food) a ohromujícího gastronomického dobrodružství přes tradiční, regionální kuchyni až ke slavnostní gastronomii vysoké úrovně (Haute Cuisine) a exotickým lahůdkám.

Podle vlastních údajů má stanice technické pokrytí 1,5 miliónů diváků. BonGusto lze přijímat v digitálních kabelových sítích (všichni němečtí významní poskytovatelé programů), v tzv. videu na vyžádání VoD a v platformě IPTV. V kanálu společnosti BurdaStudios Pictures je většinovým vlastníkem koncern Hubert Burda Media.

Internet (příjem kanálu BonGusto u distribučních partnerů): www.bongusto.de/unsere-verbreitungspartner.


Dřívější parametry příjmu BonGusto (vysílání ukončeno): transponder: č. G1, provider: M7 Deutschland, kmitočet 12,130 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 27500, FEC: 2/3.

Nové parametry příjmu OstWest: transponder: č. G1, provider: M7 Deutschland, kmitočet: 12,130 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 27500 kSymb/s, FEC: 2/3, norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-2/SD, kódovací systém: Conax, Nagravision a NDS Videoguard.

Souběžné parametry příjmu OstWest: transponder: č. E14, provider: M7 Deutschland, kmitočet: 11,977 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 27500, FEC 2/3, norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-2/SD, kódovací systém: Conax, Nagravision a NDS Videoguard.


S využitím zdroje: Infosat.de, 11. 11. 2022, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30002/ruska-stanice-ostwest-nahradila-gastronomicky-kanal-bongusto-na-druzici-eutelsat-9a/