Obrovská pocta pre hokejovú legendu Mariána Hossu, Dajto a Voyo budú naživo pri tom!
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 17.11.2022

Rodák zo Starej Ľubovne sa stane po Stanovi Mikitovi len druhým hokejistom pochádzajúcim zo Slovenska, ktorého číslo dresu bude v klube zámorskej NHL Chicago Blackhawks navždy vyradené.


Bývalému hokejistovi Mariánovi Hossovi sa dostane obrovskej pocty, klub zámorskej NHL Chicago Blackhawks sa rozhodol vyradiť dres s číslom 81, ktoré počas svojej mimoriadne úspešnej kariéry nosil tento legendárny slovenský útočník. Stane sa tak počas slávnostného ceremoniálu, ktorý sa uskutoční v nedeľu 20. novembra 2022 pred zápasom s mužstvom Pittsburgh Penguins. Diváci televízie Dajto a predplatitelia streamovacej služby si túto výnimočnú udalosť budú môcť vychutnať v priamom prenose, a to ešte ani zďaleka nie je všetko!

„Marián Hossa svojim hokejovým umením robil radosť nielen fanúšikom na Slovensku, ale aj v zámorí. A preto sa teším, že divákom v našom priamom prenose môžeme sprostredkovať mimoriadny moment v jeho živote, akým je vyradenie dresu, v ktorom Marián odohral viac ako 600 zápasov v tíme Chicago Blackhawks. Zároveň sme sa rozhodli, že pripravíme aj krátky dokument, ktorý bude mapovať Hossovu úžasnú kariéru v NHL,“ povedal Martin Lisý, šéfredaktor športu TV Markíza.

Hossa sa stane ôsmym hráčom v klubovej histórii, ktorému sa dostane takéhoto ocenenia a jeho číslo 81 už v budúcnosti nebude môcť nosiť žiadny ďalší hráč Chicaga. Niekdajší útočník „jastrabov“ sa tak zaradí medzi legendy klubu. Pod stropom v hale United Center už visia dresy Glenna Halla (číslo 1), Tonyho Esposita (číslo 35), Pierrea Pilotea a Keitha Magnusona (obaja číslo 3), Bobbyho Hulla (číslo 9), Denisa Savarda (číslo 18), ale aj ďalšieho rodáka zo Slovenska Stana Mikitu (číslo 21).

Priamo v Chicagu bude slávnostný ceremoniál vyradenia dresu Mariána Hossa pod strop haly United Centre mapovať bývalý redaktor športu a v súčasnosti moderátor Prvých Televíznych novín Daniel Očenáš. Diváci televízie Markíza sa tak môžu tešiť na exkluzívne reportáže v Športových novinách a Televíznych novinách, aj s reakciami Mariána Hossu, jeho rodiny, či spoluhráčov.

Televízia Dajto a streamovacia služba Voyo odvysielajú v noci z nedele 20. novembra 2022 na pondelok 21. novembra 2022 od 01:05 hod. zápas Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins a súčasťou predzápasového programu bude práve slávnostný ceremoniál vyradenia dresu s číslom 81, ktorý nosil počas kariéry v Chicagu Marián Hossa. Exkluzívne zábery a rozhovory z tejto mimoriadnej udalosti budú zaradené aj do vysielania najsledovanejšej šoubiznisovej relácie Smotánka.

Dano Očenáš pripraví aj krátky 10-minútový dokument o kariére Mariána Hossu v zámorí, vrátane dvoch mimoriadnych momentov, akými bolo jeho zaradenie do Hokejovej siene slávy v Toronte a vyradenie dresu s číslom 81. Diváci si ho budú môcť pozrieť na Dajto a Voyo v nedeľu 18. decembra 2022 pred nočným zápasom NHL.

Marián Hossa podpísal s Chicagom zmluvu ako voľný hráč 1. júla 2009 a pomohol klubu k zisku troch Stanleyho pohárov (2010, 2013 a 2015). Ako jediný hráč v histórii NHL hral trikrát vo finále Stanley Cupu v troch rôznych kluboch – Pittsburgh Penguins, Detroit Red Wings a Chicago Blackhawks. V roku 2021 sa oficiálne stal členom Hokejovej siene slávy (Hockey Hall of Fame) v kanadskom Toronte. Hossa je po Stanovi Mikitovi (1983) a Petrovi Šťastnom (1998) tretí rodák zo Slovenska, ktorému sa dostalo tejto pocty.

Exkluzívna pozvánka k sledovaniu priamo od Mariána Hossu: https://youtu.be/Uu3KlKhZEJg
TV upútavka: https://youtu.be/ZMItutO8zPw


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 16. 11. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30007/obrovska-pocta-pre-hokejovu-legendu-mariana-hossu-dajto-a-voyo-budu-nazivo-pri-tom/