Magický prosinec začíná na Prima ZOOM
Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 28.11.2022
Krásná, úchvatná, fascinující, tajemná, ale i zábavná a obohacující podívaná všech žánrů vás zaujme na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: čeká nás temná magie ve snímku Kalanag: Hitlerův kouzelník; poznáte symbol americké vytrvalosti Memphiská kráska v barvě; zažijete Vánoce v říši zvířat; odstartujeme další Kapří monstra V a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

29. 11., 21.00 hod. – Kalanag: Hitlerův kouzelník

Helmut Schreiber alias Kalanag je jednou z nejvíce kontroverzních osobností v oblasti zábavy. Je to muž ve sněhově bílé vestě s minulostí temnou jako nejhlubší noc. Helmut Schreiber vystupoval jako „dvorní mág nacistů“. Okouzloval návštěvníky Goebbelsových večírků a davy na akcích nechvalně proslulé NSDAP. Zároveň pracoval na lživých propagandistických filmech. Když skončila druhá světová válka, Schreiber ztratil možnost působit ve filmovém průmyslu. A tak stvořil Kalanaga. Z pouhého koníčku vybudoval profesionální kariéru a stal se nejúspěšnějším kouzelníkem na světě – temné minulosti navzdory. Příběh Helmuta Schreibera a jeho neuvěřitelně úspěšná kariéra jsou zářným příkladem toho, že nestoudná spoluvina a popírání nacistické minulosti po roce 1945 neměly meze. Tento historický film vypráví o muži, pro kterého se klam, přetvářka a podvod staly základními životními principy.


1. 12., 21.00 hod. – Memphiská kráska v barvě

V lednu roku 1942 americká armáda založila nové velitelství bombardérů s názvem Eighth Air Force a vyslala malý kontingent mužů za oceán, aby se pokusili uvolnit nacistické sevření Evropy. Největší hvězdou tohoto oddílu byl bombardér B-17, po zuby ozbrojený letoun, který změnil kurz druhé světové války. Sledujte, jak bombardéry B-17 vzlétly na nepřáteli ovládanou oblohu a střetly se tváří v tvář s německou Luftwaffe. Odhalte příběh o tom, jak Memphiská kráska B-17 a její posádka zvedla morálku celého národa a stala se symbolem americké vytrvalosti v obraně svobody.


1. 12., 23.00 hod. – Vánoce v říši zvířat

Zima uvalí na celou zemi velice zvláštní magické kouzlo. Je to období tradic a zvyků: sněhuláci se rodí všude po okolí a v některých částech světa se po vánočních trzích k velké radosti dětí prochází Santové. Jinde netrpělivě vyhlížejí Ježíška. Ale pro zvířata zimní radovánky lidí nic neznamenají. Pro ně je zima dobou chudoby. Veverky, divoká prasata, rysové – ti všichni mají vlastní plán a strategii na to, jak nehostinnou a chladnou část roku přežít ve zdraví. Jenže navzdory jejich úžasné schopnosti přizpůsobení je boj o přežití hodně drsný – a často se dá vybojovat jedině s lidskou pomocí.


2. 12., 20.00 hod. – Kapří monstra V (Thajsko)

Ali Hamidi a jeho kamarádi rybáři se vrací v novém fantastickém dobrodružství! Tentokrát vyrazí do Thajska, Holandska, Maďarska a několika koutů po celé Velké Británii. Tyto fanatické rybáře nic nezastaví. Neváhají ani vteřinu a riskují nejen končetiny, ale i holé životy, aby rozdrtili rekordy, překonali nebezpečí a chytili největší kapří monstra mna světě.


3. 12. 20.00 hod. – Kouzlo divočiny (Národní park Banff)

Američané byli první, kdo přišel s myšlenkou založit národní park: oblast Yellowstonu byla vyhlášena americkým kongresem za národní přírodní park už v roce 1872 a stala se první svého druhu na světě. Další postupně následovaly. K nejslavnějším patří kromě Yellowstonu také Národní park Denali na Aljašce, Mezinárodní park míru Waterton-Glacier nebo dva parky na území Kanady: Národní park Kluane a Národní park a rezervace Banff. Každá epizoda přírodovědného seriálu Kouzlo divočiny je zasvěcena jednomu z těchto světových klenotů. Filmaři strávili v každém z těchto parků celý rok. Připojili se k místním strážcům a vědcům, kteří se zaměřili na ochranu a výzkum jedinečných krás přírody, kterou neustále ohrožují vnější vlivy.


3. 12., 21.00 hod. – Pod tenkým ledem

V přírodovědném snímku Pod tenkým ledem se extrémní potápěči a zkušení kameramani Jill Heinerthová a Mario Cyr vydávají na smělou arktickou expedici. Chtějí zjistit, jak se místní zvířata přizpůsobují změnám v jejich přirozeném prostředí, které způsobuje globální oteplování. Jenže nejde to tak úplně podle plánu. A zatímco odvážná dvojice dobrodruhů pátrá po divokých zvířatech, setkávají se tváří v tvář s důsledky rychlých klimatických změn. Dechberoucí dobrodružství natočené v ohromujících detailech nejvyššího možného rozlišení 4K se odehrává cestou z kanadské části Arktidy do Grónska a zase zpátky. Začíná na odlomených ledových krách Nunavutu, kde se Jill a Mario připojí k běluhám a narvalům a zažijí fantastické potápění pod vlnami otevřeného oceánu. Dokument je plný vášní i inspirací. Zároveň je důkazem toho, že mnoho divokých zvířat Arktidy právě teď bojuje o přežití.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestování Vesmír
Úterý Historie Zvířata
Středa Příroda Extrémy
Čtvrtek Války Příroda
Pátek Příroda Záhady
Sobota Extra Historie
Neděle Dobrodružství Věda a technika


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 27. 11. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30026/magicky-prosinec-zacina-na-prima-zoom/