Úchvatné finále zakončilo MS na stanicích Skupiny Nova
Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 20.12.2022
Skupina Nova poprvé ve své historii vysílala zápasy z fotbalového mistrovství světa. Divákům nabídla celkem 32 utkání – včetně včerejšího velkolepého finále na hlavní stanici TV Nova. „S vysíláním jsme velmi spokojeni. Máme bohaté zkušenosti s Ligou mistrů a dlouhodobě disponujeme týmem kvalitních moderátorů a spolupracovníků, kteří se osvědčili i během MS. Moc si vážíme kladných ohlasů nejen fanoušků, ale i fotbalových odborníků a novinářů. Výborná zpětná vazba přicházela i na vizuální a obsahovou stránku našeho studia,“ říká šéf sportu TV Nova Dušan Mendel.


V největším sportovním studiu v Česku se během turnaje vystřídalo dvacet hostů – například Petr Fousek, Pavel Vrba, Pavel Horváth, Zdeněk Ondrášek, Zbygniew Czendlik, Rahima Fatimi, Emanuel Ridi a další. Pevnou součástí studia byla i přítomnost členů stálého expertního týmu, který tvoří Jan Koller, Martin Jiránek, Horst Siegl, Roman Bednář a František Straka.

„Chtěl bych poděkovat všem svým kolegům za to, jak k tomuto projektu přistoupili. Bylo znát, že pro nás všechny je to vrchol kariéry a splněný sen. Každý do toho dal maximum a jsem moc pyšný, že můžu být součástí tohoto týmu. Doufám, že se nám co nejvíc povedlo přenést energii a atmosféru turnaje až k samotným divákům.“ shrnuje šéfkomentátor a vedoucí fotbalové sekce Milan Štěrba.

Sportovní plány Skupiny Nova jsou i do budoucna nadále ambiciózní. „Vždy budeme chtít získat nejlepší obsah. Se sportem to Nova myslí vážně. Zvažujeme každou akvizici, chceme být lídrem,“ dodává Dušan Mendel, šéfredaktor sportu TV Nova.

Fotbalová utkání světového šampionátu v Kataru vysílaná na stanicích Skupiny Nova se setkala se zájmem 9,44 % diváků CS 15–54 let u televizních obrazovek, alespoň 3 minuty kontinuálně je sledovalo 3,652 milionu diváků starších 4 let. S největším ohlasem se fotbalové zápasy setkaly u mužů ve věku 15–24 let (share 15,17 %). Nejsledovanější byl zápas Nizozemsko – Argentina, který přitáhl k obrazovkám Nova Action 686 000 diváků v CS 4+. Fotbal pomáhá Nova Action k historicky nejlepším výsledkům. V období vysílání MS ve fotbale se prime-time share stanice Nova Action v CS 15-54 v meziročním porovnání zvýšil 3krát a dosáhl podílu na sledovanosti 3,64 %.

(Zdroj dat: ATO – Nielsen Admosphere, živě + TS0-3, ke dni: 19.12.2022)


PR TV Nova, 19. 12. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30054/uchvatne-finale-zakoncilo-ms-na-stanicich-skupiny-nova/