RTVS pripravila výnimočný víkendový program k 30. výročiu vzniku Slovenskej republiky
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 06.01.2023
RTVS pripravila bohatý televízny a rozhlasový program k oslavám 30. výročia Slovenskej republiky. Počas víkendu sa však diváci môžu tešiť na skutočne výnimočnú televíznu ponuku. V sobotu 7. januára o 20.30 h odvysiela Jednotka v priamom prenose z budovy Slovenského národného divadla slávnostný galavečer 30 rokov Slovenskej republiky za účasti najvyšších ústavných činiteľov SR. V nedeľu sa diváci môžu tešiť na špeciálne vydanie diskusnej relácie O 5 minút 12, v ktorom sa stretnú premiéri Slovenska a Českej republiky.


Sobotný večer bude na Jednotke patriť oslavám 30. výročia vzniku Slovenskej republiky. 7. januára o 20.30 h odvysiela v priamom prenose slávnostný galavečer 30 rokov Slovenskej republiky, ktorý sa bude konať v budove Slovenského národného divadla. Počas galavečera sa divákom prihovoria najvyšší ústavní činitelia – prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, predseda vlády SR Eduard Heger a predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Výnimočným hosťom bude predseda vlády Českej republiky Petr Fiala. Galavečerom budú divákov sprevádzať Alena Heribanová a Ján Žgravčák.

V programe zaznejú klasické hudobné diela aj moderné skladby v podaní Štátneho komorného orchestra Žilina pod dirigentskou taktovkou Adriana Kokoša, operných spevákov Slávky Zámečníkovej a Pavla Remenára, ale predstaví sa tiež Spevácky zbor Lúčnica, Jana Kirschner, Štefan Štec, skupina No Name Katarína Knechtová, a mnohí ďalší.

V nedeľu 8. januára o 11.55 h na Jednotke a na spravodajskom okruhu :24 privíta Marek Makara naživo v diskusnej relácii O 5 minút 12 pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky predsedu vlády SR Eduarda Hegera a predsedu vlády ČR Petra Fialu. Diskutovať budú o míľnikoch vývoja v oboch republikách od rozdelenia federácie po súčasnosť, aktuálnej spolupráci medzi Slovenskom a Českou republikou či o výzvach pre obe krajiny a Európsku úniu v najbližšom období.


Bratislava, 5. január 2023, Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30075/rtvs-pripravila-vynimocny-vikendovy-program-k-30-vyrociu-vzniku-slovenskej-republiky/