Příběh vyměněných dětí pokračuje - oblíbené Kukačky se vrací na obrazovku třinácti novými díly
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 12.01.2023
O tom, že žádné řešení není jenom dobré, a že rodiče udělají pro své děti cokoliv, vypráví druhá řada úspěšného seriálu Kukačky. Česká televize ji začne vysílat tento týden. Třináct nových dílů sleduje snahu rodin vyměněných dětí žít co nejblíž u sebe, aby Jakub s Tomášem měli možnost se vídat se všemi svými rodiči a zároveň, aby rodiče mohli vychovávat oba své syny. První díl příběhu Holcových a Kadlecových nabídne Jednička v pátek 20. ledna od 20:10 hodin.


Dalších třináct epizod seriálu nominovaného na dva České lvy a Cenu české filmové kritiky přináší nové zápletky spojené s nechtěnou záměnou dětí a vrací na obrazovky oblíbené postavy v podání Sabiny Remundové, Davida Novotného, Marty Dancingerové, Marka Adamczyka, Viktora Sekaniny a Theodora Schaefera.

„Jsem přesvědčený o tom, že druhá série Kukaček bude pro diváky ještě napínavější. Je hodně o tom, že obě rodiny mají velkou vůli se sžít, ale moc jim to nejde. Nabídne velké emocionální napětí a drama. Člověk by řekl, že teď, když už víme, kdo děti v porodnici vyměnil, bude vše jednodušší, ale není tomu tak,“ říká režisér Biser A. Arichtev. „Děj se věnuje hlavně našim rodinám. V první sérii ale bylo naznačeno, že postava Terezy má matku, o které nic neví. Ve druhé sérii se o ní proto dozví víc. Snaží se ji vyhledat a zjistit, proč ji opustila. Hraje ji skvělá Jana Kolesárová,“ doplňuje režisér, který se na startu natáčení musel vypořádat se zraněním Jitky Čvančarové, jež vedlo k přeobsazení její role. V pokračování tak diváci nově uvidí Evu Hacurovou.

Záměna dětí se v první sérii dotkla nejen obou rodin, ale i mnoha dalších lidí. Druhá řada sleduje snahu všech žít co nejblíž u sebe, aby se chlapci Jakub a Tomáš mohli vídat se všemi svými rodiči a aby i rodiče mohli vídat oba své syny. David, který výměnu zapříčinil, nabídne svůj dům Tereze a Martinovi, kteří po krátkém váhání přijímají. Od této chvíle začíná boj za klidné soužití. Všichni zúčastnění se snaží, jenže každý nový den přináší další a další překážky. Rodiny mají své zvyky, své priority, své názory na výchovu. Každý je osobnost a ani Tomáš s Jakubem nemohou být rozdílnější. Čím více času spolu rodiny tráví, tím jasnější je, že celé snažení bude nejspíš marné. Přesto se nikdo nechce vzdát.

„Čekají nás jiné životní překážky. Tato série je více o tom, jak se postavy snaží situaci zvládnout a společně se dohodnout na nějakém řešení, takže i zápletky, které se točí kolem Martina, nejsou tolik o tom, že by měl bokovky. Spíš řeší věci uvnitř rodiny a věci týkající se dětí,“ vysvětluje představitel Martina, herec Marek Adamczyk.

Velký prostor dostane v druhé řadě také postava Davida. „Michal Isteník ho ztvárnil skvěle. Bude ho vyšetřovat policie, půjde k soudu. To, co udělal, sice nebyl čin zvráceného člověka, ale s následky svého jednání se bude muset vyrovnat,“ popisuje autor projektu a producent Filip Bobiňski a představitel Davida Michal Isteník jej doplňuje: „David je samozřejmě velmi rozporuplná postava. Na jednu stranu je to čestný, dobromyslný člověk, oddaný své rodině a svému povolání. Na druhou stranu udělal to, co udělal. Je pak polehčující okolnost, že to bylo s dobrým úmyslem ochránit svého bratra? Světí účel prostředky v takovém případě? Myslím, že ne.“

Příběh rodiny Holcových a Kadlecových měl televizní premiéru 8. ledna 2021. Každou z třinácti epizod první řady vidělo přes 1,7 milionu diváků při podílu na publiku bezmála 37 %. První série Kukaček se tak stala nejsledovanějším pátečním seriálem České televize od roku 2008. Její pokračování uvítaly zejména dětské hvězdy. „Konec první série jsme všichni oplakávali, protože jsme se znali a kamarádili. Byli jsme spolu skoro rok, a pak najednou nic. Když bylo jasné, že se bude točit pokračování, byl jsem šťastný,“ říká Theodor Schaefer a Viktor Sekanina dodává: „Brečel jsem, když jsme se loučili na konci natáčení. Ale pak přišla druhá série, a to jsem měl naopak velkou radost.“

Natáčení druhé série nepřekvapilo Sabinu Remundovou. „Seriál měl velký divácký ohlas. Neptala jsem se dopředu, jaké téma bude pro mou Olgu v druhé sérii nosné. Mohu jen prozradit, že má v druhé řadě jisté tajemství,“ slibuje herečka.

„Záměna dětí v takové podobě, v jaké ji ukazujeme v seriálu, nemá jednoznačné řešení. Mám rád silné konce, které vyvolají emoci, které dávají prostor k přemýšlení. Snad se nám takový podařilo natočit i u této nové série. Protože u příběhu platí, že takový, jaký je konec, je i dojem z celého díla,“ konstatuje scenárista Jan Coufal.


Kukačky 2

autoři projektu: Jan Coufal, Filip Bobiňski, Petr Šizling
scenárista a showrunner: Jan Coufal
producent a showrunner: Filip Bobiňski
režie: Biser A. Arichtev

pro ČT vyvinula a vyrábí: Dramedy Productions
výkonný producent: Petr Šizling
dramaturgyně: Šárka Baborovská
kamera: Jan Hubač
kreativní producent ČT: Jan Lekeš
výkonná producentka ČT: Veronika Slámová
střih: H.M.C., Martin Šašek

hrají: Sabina Remundová, David Novotný, Marta Dancingerová, Marek Adamczyk, Viktor Sekanina, Theodor Schaefer, Klára Cibulková, Luboš Veselý, Eva Hacurová, Jan Dolanský, Michal Isteník, Helena Dvořáková, Petr Kostka, Libuše Švormová a další


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 11. 1. 2023

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30083/pribeh-vymenenych-deti-pokracuje-oblibene-kukacky-se-vraci-na-obrazovku-trinacti-novymi-dily/