Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 04:26:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Sestřih dramatické bitvy v Petit Le Mans lahůdkou ve vysílání SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 14.10.2008


Sezona ALMS spěje do finále. K jejím vrcholům každoročně patří závod zvaný Petit Le Mans. Letos byl okruh Road Atlanta dějištěm strhující bitvy o vítězství mezi továrními vozy Audi a Peugeot. Desetihodinová řež nabídla fanouškům na tribunách napínavou podívanou, kterou v týdnu na přelomu října a listopadu zprostředkuje svým divákům také SPORT 5, první česká satelitní a kabelová televize s programem zaměřeným výhradně na motoristický sport a motorismus.


O prvním říjnovém víkendu přivítal okruh Road Atlanta jeden z nejslavnějších podniků ALMS, závod na 1000 mil zvaný Petit Le Mans, který je nejen klenotem American Le Mans Series, ale vítězové tříd jsou také automaticky zváni k účasti v 24h Le Mans v nadcházející sezóně. V nebývale atraktivním závodě Audi prodloužilo šňůru neporazitelnosti, když se o další triumf na okruhu Road Atlanta postarali Allan McNish, Dindo Capello a Emanuele Pirro pilotující Audi R10 TDI se startovním číslem 1. Trojice předvedla fantastický výkon, když doháněla ztrátu způsobenou havárií ve warm-upu. Nakonec se pod šachovnicovou vlajkou objevila o necelých pět sekund dříve, než konkurenční Peugeot 908 HDi. Druhé tovární Audi obsadilo 3. místo absolutně. Přitom McNish přidělal svému týmu spoustu práce necelou hodinu před závodem, když po hodinách skončil ve zdi. Mechanici dokázali vůz opravit, ovšem Skot vyrážel do závodu s dvoukolovou ztrátou. Jezdci Audi ale pravidelně dosahovali nejrychlejších časů na kolo, tým zvolil dobrou strategii, perfektně zvládl zastávky v boxech, takže Audi R10 TDI se startovním číslem 1 se dokázalo vrátit do stejného kola, jako leader závodu a ve strhujícím finiši triumfovalo. Sestřih závodu Petit Le Mans sledujte na SPORT 5 ve středu 29. října v 19:00 hodin.

Na sestřih závodu Petit Le Mans navazují v programu SPORT 5 neméně zajímavé záznamy z posledního podniku Metrostav Czech Drift Series z letiště Kámen u Pelhřimova (na SPORT 5 ve středu 29. října ve 20:00 hodin) a dále podniku mistrovství Evropy v závodech kamiónů ze španělské Jaramy (na SPORT 5 ve středu 29. října ve 20:30 hodin). V driftech se 18. října na Pelhřimovsku rozhodne o mistru série; o titul se tu utkají tři jezdci: šampionát průběžně vedoucí Stanislav Bezouška, druhý Radek Petřík a třetí Ladislav Bezkouška. To v evropském šampionátu tahačů je rozhodnuto již od prvního říjnového víkendu a radovat se může česká stáj Buggyra, která nejenže zvítězila v hodnocení týmů, ale její jezdci David Vršecký a Markus Bösiger obsadili první a druhou příčku v klasifikaci týmů. Do svého finále došla posledními třemi závody na francouzském okruhu Nogaro i série FIA GT4. Záznam závodů sledujte na programu SPORT 5 ve čtvrtek 30. října ve 20:10 hodin.

Zajímavým zpestřením v programu SPORT 5 bude v pátek 31. října v 17:40 hodin sestřih nejzajímavějších okamžiků ze závodu historických vozů ADAC Eiffelrennen 2008 na legendární Severní smyčce okruhu Nürburgring.

Ve vysílání SPORT 5 v týdnu od 27. října do 2. listopadu nebudou chybět ani pravidelné magazíny. V úterý 28. října v 18:10 hodin Motorvision, ve čtvrtek 30. října ve stejný čas O čem se mluví a v 19:40 hodin Automag. V pátek 31. října v 18:10 hodin pak SPORT 5 odvysílá MotorTip, který se ohlédne za MMČR v rally, MMČR v závodech na okruzích, stejně jako za MČR ve sprintrally.

Vysílání SPORT 5 uzavře s koncem 44. kalendářního týdnu v pondělí 3. listopadu v 1:35 hodin přímý přenos NASCAR Sprint Cup Series, tentokrát z oválu v Texasu. Do konce letošní série NASCAR budou po závodě v Texasu zbývat pouhé dva podniky.


Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC ¾ a přístup k němu je možný přes karty Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku. SPORT 5 je také přístupný abonentům UPC na kabelových sítích v ČR, v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří, PODA Ostrava, STARNET České Budějovice a Planet A Praha.


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing
Obr.: ALMS, Petit Le Mans, Audi R10 TDI, foto: Audi Media



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.10.2008 • Osm přímých přenosů z Hockenheimu ve vysílání SPORT 5
09.10.2008 • Viasat History: Nekonečné objevování historie
03.10.2008 • FIA GT z Zolderu a NASCAR z Martinsville živě ve vysílání SPORT 5
01.10.2008 • Finálová série WNBA na Galaxii sport
28.09.2008 • Fotbal v říjnu na Nova sport
26.09.2008 • NHL na Nova sport v říjnu 2008 [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist