Od pátku do neděle finálový blok Australian Open. S českou účastí?
Autor: HBO Max EMEA/Eurosport , e-mail: info@warnermedia.com Přidané: 26.01.2023


První ze čtyř grandslamů roku 2023 má před sebou závěrečné duely. Obhájí pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková prvenství? Vyhraje Novak Djoković desátý titul?


Novak Djoković vs Tommy Paul a Stefanos Tsitsipas vs Karen Chačanov – to jsou semifinálové dvojice Australian Open. V pátečních brzkých ranních hodinách (od 4:30) uvidí diváci oba semifinálové duely. Finále, které bude vyvrcholením letošního ročníku AO se hraje v neděli 29. ledna od 9:00.

Novak Djoković na Australian Open opět drtí své soupeře, ve čtvrtfinále proti němu světová šestka Andrej Rubljov uhrál pouze sedm gamů. Novak Djoković prohrál na AO naposledy v roce 2018 ve 4. kole s Čongem Hjonem, od té doby se turnaj vždy hrál pod vítěznou taktovkou srbského tenisty. V případě konečného triumfu tak může prodloužit vítěznou sérii na neuvěřitelných 28 zápasů.

Český tenis měl ve čtvrtfinále letošního ročníku AO zastoupení ve dvouhrách mužů i žen. Jiří Lehečka i Karolína Plíšková ale neuspěli a dále nepostoupili. V ženské čtyřhře se dvojice Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková probojovala do semifinále, český pár je nasazen jako číslo jedna a v případě postupu do finále je pravděpodobně čeká nebezpečná a skvěle hrající druhá nasazená dvojice Coco Gauffová a Jessica Pegulová.

Diváci se mohou opět těšit nejen na špičkový tenis, ale i na komplexní analýzy z oceňovaného studia Cube, interaktivního mixed-reality studia využívajícího rozšířenou realitu. Hlavním tenisovým expertem Eurosportu je nadále sedminásobný grandslamový vítěz Mats Wilander, jedna z nejrespektovanějších osobností ve světě tenisu. Ve studiu se pravidelně objevují i další hvězdy světového tenisu, např. John McEnroe.


Vysílání finálového bloku Australian Open (vše na Eurosport 1):

27. ledna – finále smíšené čtyřhry (2:00)
27. ledna – semifinále dvouhry mužů (4:30)
28. ledna – finále dvouhry žen (9:00)
28. ledna – finále čtyřhry mužů (12:15)
29. ledna – finále čtyřhry žen (5:00)
29. ledna – finále dvouhry mužů (9:00)


Eurosport bude i v roce 2023 domovem všech grandslamových turnajů a představí kromě Australian Open i Roland-Garros, Wimbledon a US Open. Eurosport navíc uzavřel víceletou dohodu s ATP Tour, díky níž nabídne i v letošním roce turnaje ATP Masters 1000, ATP 500, Nitto ATP Finals a vybrané zápasy turnajů ATP 250. Přenosy budou dostupné na všech platformách Eurosportu.


Pavla Brožková, PR, HBO Max EMEA, 26. 1. 2023, foto: Novak Djokovic na ATP - Eurosport, Getty

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30105/od-patku-do-nedele-finalovy-blok-australian-open-s-ceskou-ucasti/