Fortuna liga štartuje už zajtra jarnú časť súťaže. V zápase mesiaca sa proti Dunajskej Strede postaví úradujúci šampión
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 09.02.2023
Už tento piatok odštartuje jarná časť Fortuna ligy. Po zimnej prestávke sa v nedeľu, v Zápase mesiaca, predstaví FC DAC 1904 Dunajská Streda proti úradujúcemu šampiónovi ŠK Slovan Bratislava. Fortunaligová sezóna 2022/2023 pokračuje po presne 74 dní trvajúcej zimnej pauze už tento piatok 10. februára 2023. V prvom zápase jarnej časti súťaže sa predstaví nováčik z Banskej Bystrice proti AS Trenčín. Duel so začiatkom o 17:10 hod. odvysiela naživo Nova Sport, ako aj streamovacia služba Voyo.


V úvodnom kole sa diváci môžu tešiť aj na šláger prvých dvoch celkov tabuľky. V nedeľu 12. februára 2023 privíta druhý tím tabuľky FC DAC 1904 Dunajská Streda na takmer vypredanom štadióne aktuálneho lídra ŠK Slovan Bratislava. Súperov delia len tri body, aj preto tento megašláger ponesie označenie Zápas mesiaca. V 12-kamerovom štandarde si ho budú môcť od 16:55 hod. vychutnať diváci televízie Dajto a predplatitelia Voyo.

Atraktívny súboj budú komentovať Slávo Jurko a bývalý futbalový reprezentant a náš futbalový expert Marek Sapara. Sprievodným štúdiom bude divákov sprevádzať moderátor Marián Tomčák, ktorého hosťom bude bývalý futbalový hráč Martin Mikulič. Všetko podstatné z úvodného kola Fortuna ligy si fanúšikovia budú môcť pozrieť už v nedeľu večer o 19:45 hod. v magazíne GÓÓÓL!.

„Veľmi ma teší, že Voyo bude aj tento rok domovom najlepšieho slovenského futbalu. Neustále pracujeme na tom, aby sme divákom a diváčkam prinášali zápasy v tej najvyššej možnej kvalite a sprostredkovali im čo najviac futbalových emócií. Aj preto sme kamerový štandard zvýšili už na 10 v prípade stretnutí vysielaných v nedeľu na Dajto a Voyo, pričom Zápasy mesiaca budú naďalej snímané až na 12 kamier,“ prezradil Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza. Futbal je aj o emóciách a preto bude jedna z kamier v jarnej časti ponúkať emotívne zábery na trénerov a hráčov, ale aj na fanúšikov na štadióne.

Do konca základnej časti Fortuna ligy ostávajú ešte štyri kolá (19. – 22. kolo FL). Potom sa tabuľka rozdelí na dve časti. Prvých šesť tímov bude hrať v skupine o titul a spodná šestka v skupine o udržanie sa. Prvé tri tímy tabuľky, teda Slovan, DAC 1904 a Spartak Trnava už majú istotu prvej šestky a posledný Liptovský Mikuláš už vie, že bude hrať v spodnej šestke. Ostatní o svoje pozície budú bojovať. Kompletné posledné kolo základnej časti (22. kolo) sa hrá v rovnaký čas, a to v sobotu 4. marca o 16:30 hod. V tomto kole je na programe aj tradičné slovenské derby Slovan vs. Spartak.

Všetky zápasy Fortuna ligy budú aj naďalej vysielané s profesionálnym komentárom a vo Full HD kvalite, naživo i zo záznamu budú exkluzívne k dispozícii pre predplatiteľov streamovacej služby Voyo. Dva vybrané zápasy budú navyše vysielané, rovnako ako v predchádzajúcom období, aj na televíznych obrazovkách. Piatkový zápas štandardne ponúka Nova Sport, nedeľný Dajto.


19. KOLO FORTUNA LIGY

• piatok 10. 2. o 17:30 h: MFK Dukla Banská Bystrica vs. AS Trenčín (Nova Sport, Voyo)
• sobota 11. 2. o 15:00 h: FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble vs. Podbrezová (Voyo)
• sobota 11. 2. o 15:00 h: MFK Ružomberok vs. MFK Zemplín Michalovce (Voyo)
• sobota 11. 2. o 15:00 h: MFK Tatran Liptovský Mikuláš vs. FC Spartak Trnava (Voyo)
• sobota 11. 2. o 15:00 h: MŠK Žilina vs. MFK Skalica (Voyo)
• nedeľa 12. 2. o 17:30 h: FC DAC 1904 Dunajská Streda vs. ŠK Slovan Bratislava (Dajto, Voyo)


TV upútavka k štartu jarnej časti Fortuna ligy: https://youtu.be/Lhe9HCR0O8U
TV upútavka na nedeľný Zápas mesiaca: https://youtu.be/9PGSk97mj24


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 9. 2. 2023

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30124/fortuna-liga-startuje-uz-zajtra-jarnu-cast-sutaze-v-zapase-mesiaca-sa-proti-dunajskej-strede-postavi-uradujuci-sampion/