Největší fotbalové derby světa na Sport1 a Sport2 hned dvakrát! Španělský královský pohár se chystá na semifinálová El Clásica
Autor: KNKTR , e-mail: info@knktr.cz Přidané: 23.02.2023
Duely mezi Barcelonou a Realem Madrid dlouhodobě patří k událostem, které přesahují z oblasti fotbalové do oblasti kulturní. Vzbuzují intenzivní emoce, spojují a symbolicky rozdělují nejen fotbalové příznivce a především královsky baví. Sportovní stanice Sport1/Sport2 v březnu a dubnu nabídnou obě semifinálová klání španělského poháru Copa del Rey mezi odvěkými rivaly, a to v přímých přenosech.


Poprvé budou moci diváci okusit jiskrnou atmosféru pohárového derby už 2. března. Vyřazovací dvojzápas začíná na stadionu Santiago Bérnabeu v Madridu a je jisté, že oba kluby půjdou do úvodního utkání z pozice lídrů tabulky španělské ligy. V té má momentálně navrch Barcelona a touží po zisku španělského treblu, k němuž nakročila prvním letošním triumfem nad Realem Madrid ve finále lednového Superpoháru.

V Madridském klubu na druhou stranu dobře vědí, že pohár Copa del Rey pro ně v aktuální sezóně může být jedinou šancí na zisk trofeje ve Španělsku. Veškerá koncentrace tak momentálně kromě osmifinále Ligy mistrů bude směřována k následujícím dvěma El Clásicům.

„Přestože je to už pár let, co skončila éra duelů Messi vs. Ronaldo, El Clásico si zachovalo prvotřídní fotbalovou úroveň,“ říká fotbalový komentátor Sport1/2 Michal Micka. „Nejkouzelnější je ovšem intenzita, se kterou duel vnímají především lokální fanoušci. Od nezapálenějšího klubisty, který navštěvuje každé utkání už 30 let, až po madridskou babičku, která si ráno před zápasem po cestě na nákup rychle pořídí místní sportovní tisk, aby se podívala na předběžné sestavy. A v zápasech to bude znát,“ dodává.

Utkání se odehrají 2. března 2023 a 5. dubna 2023, vždy ve 21:00. Oba zápasy bude stanice Sport1/Sport2 nabízet v přímém přenosu, včetně eventuálního prodloužení či penalt v rozhodujícím duelu.


O AMC NetworksInternational - Central and NorthernEurope

AMC Networks International - Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společností na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic, které se zaměřují na střední a východní Evropu. Současně portfolio AMCNI - Central and Northern Europe nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film +. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky a trhy v různých jazycích. Je dostupný na celé řadě platforem, včetně HD služeb, a nabízí verze pro mobilní telefony. AMC Networks International (AMCNI) je globální divize AMC Networks a je dodavatelem uznávaných zábavných pořadů pro předplatitele ve více než 130 zemích. AMCNI zahrnuje globální značky a také tak populární stanice s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací naleznete na www.amcnetworksinternational.com


Jan Pácl, Key Account Manager, KNKTR, 22. 2. 2023

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30144/nejvetsi-fotbalove-derby-sveta-na-sport1-a-sport2-hned-dvakrat-spanelsky-kralovsky-pohar-se-chysta-na-semifinalova-el-clasica/