Voyo pokorilo ďalší významný míľnik, na Slovensku a v Česku má už viac ako 500 000 predplatiteľov
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 23.02.2023
Exkluzívne tituly vlastnej tvorby pod značkami Voyo Originál a Voyo Špeciál, obľúbené televízne programy v predstihu, atraktívne športové prenosy naživo aj zo záznamu, knižnica plná filmov a seriálov z lokálnej aj svetovej produkcie, či živé vysielanie staníc skupiny Markíza – to všetko stojí za úspechmi streamovacej služby Voyo.


Za necelé tri roky po vizuálnom a obsahovom reštarte sa stala jedným z najvýznamnejších hráčov na lokálnom trhu streamovacích služieb a pokorilo hranicu pol milióna predplatiteľov.

„Prekročili sme ďalší významný míľnik - pol milióna predplatiteľov, z ktorého máme všetci obrovskú radosť. Voyo totiž považujeme za jeden z kľúčových projektov našej digitálnej transformácie a som veľmi rád, že sa mu darí,“ hovorí generálny riaditeľ skupiny Markíza Matthias Settele a pokračuje: „Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľajú na tomto úspechu, a najmä našim divákom za dôveru a čas strávený v spoločnosti atraktívneho obsahu služby Voyo. Stále narastajúci počet predplatiteľov nám len potvrdzuje, že ideme správnou cestou.“

Počet 500 000 predstavuje len používateľov s plným predplatným. Teda nezahŕňa ľudí využívajúcich službu v 7-dňovej skúšobnej dobe, či tých, ktorí sledujú tituly cez službu Voyo štart od operátora Telekom.


Voyo je najznámejšia streamovacia služba na Slovensku

Streamovacia služba Voyo si zároveň už tretí kvartál po sebe udržiava status najznámejšej streamovacej služby na Slovensku. Vyplýva to z výsledkov online kvantitatívnych prieskumov, ktoré pre skupinu Markíza pripravila spoločnosť 2muse, najväčšia nezávislá prieskumná agentúra na Slovensku.

Výsledky posledného prieskum zameraného na značku Voyo z novembra 2022 opäť potvrdili dominanciu v znalosti značky Voyo. Na otázku „Keď sa povie platený online videoportál, ktorá značka vám vybaví ako prvá?“ odpovedalo až 39 % respondentov, že práve Voyo. V porovnaní s marcom 2022 ide o nárast o 13 percentuálnych bodov. Celkovo až 60 % respondentov spomenulo Voyo medzi videoportálmi, ktoré im prídu automaticky na um. V oboch týchto parametroch, spontánna znalosť a prvá uvedená značka, tak Voyo predstihlo aj celosvetových hráčov, ako Netflix či HBO Max.

„Som rád, že kvalitná práca celého tímu nám prináša takéto príjemne výsledky, ktoré prekonali aj naše najodvážnejšie očakávania,“ povedal Michal Borec, riaditeľ Centra marketingu skupiny Markíza. „Z čoho sa osobne teším, je tiež vnímanie Voyo ako predovšetkým slovenskej služby, ktorá je odvážnym vyzývateľom pre konkurenciu a ponúka dobrý pomer kvality a ceny,“ dodal.

Posledný prieskum bol realizovaný na vzorke 1 000 respondentov vo veku 18-79 rokov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska, denne používajúcu internet a sú konzumentmi online videoobsahu.

Voyo je streamovacia služba, ktorú na Slovensku prevádzkuje skupina Markíza. Koncom roka 2020 prešla kompletným vizuálnym aj obsahovým reštartom. Odvtedy zaznamenáva výrazný nárast počtu predplatiteľov. Voyo zároveň patrí ku kľúčovým projektom digitálnej transformácie mediálnej skupiny CME na všetkých trhoch, kde pôsobí. Okrem obľúbených televíznych programov v predstihu, ponúka používateľom prístup ku knižnici plnej filmov a seriálov z lokálnej i zahraničnej produkcie, populárnym športovým prenosom, či ďalšiemu prémiovému obsahu. Neustále prináša nové vylepšenia a funkcionality, pričom každý rok plánuje rozvíjať aj tvorbu exkluzívnych titulov.


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 22. 2. 2023

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30145/voyo-pokorilo-dalsi-vyznamny-milnik-na-slovensku-a-v-cesku-ma-uz-viac-ako-500-000-predplatitelov/