Víkend plný světové cyklistiky včetně Omloop Het Nieuwsblad
Autor: HBO Max EMEA/Eurosport , e-mail: info@warnermedia.com Přidané: 24.02.2023

Otvírák belgické klasikářské sezony vrcholem bohatého víkendového cyklistického programu Eurosportu. Diváci uvidí i závěrečné etapy UAE Tour a další belgickou klasiku Kuurne-Brusel-Kuurne.


25. února

11:50 Eurosport 2 - UAE Tour, 6. etapa (komentuje Petr Nejedlý)
13:30 Eurosport 2 - Omloop Het Nieuwsblad (komentují Martin Hačecký a Josef Kratina)
16:30 Eurosport 2 - Omloop Het Nieuwsblad, ženy (komentuje Petr Nejedlý)


26. února

11:50 Eurosport 2 - UAE Tour, 7. etapa (komentuje Petr Nejedlý)
14:30 Eurosport 2 - Kuurne-Brusel-Kuurne (komentují Štěpán Straka a Martin Hačecký)


2. března 2019: 2600 metrů zbývá do cíle v Ninove, téměř 200 km a 13 prudkých stoupání mají unavení cyklisté v nohách. Jeden z nich má ovšem dostatek energie na nezadržitelný nástup – Zdeněk Štybar vyráží vpřed ze skupiny favoritů, včas a úspěšně reagovat nedokáže ani Greg van Avermaet. V cílové rovince osamocený Zdeněk Štybar slaví další velký úspěch své bohaté kariéry.

Omloop Het Nieuwsblad je otvírák belgické klasikářské sezony. O víkendu na přelomu února a března v nevyzpytatelném belgickém počasí, které mnohdy doslova mučí cyklisty na vlámských silnicích. Omloop Het Nieuwsblad je zároveň první z tzv. Flanders Classics, vrcholem této série je Monument Okolo Flander. Mezi jeho vítěze se v minulosti zapsaly legendy belgické cyklistiky – Eddy Merckx, Roger de Vlaeminck, Freddy Maertens, Johan Museeuw, nedávno i Philippe Gilbert.

Ozdobou závodu jsou krátká prudká stoupání, většinou na kostkách (tzv. hellingeny), a další rovinaté úseky po kostkách (tzv. kasseieny). Závěrečnou zkouškou bude proslulá dvojice Muur-Kapelmuur a Bosberg, odtud to bude už necelých 13 km do cíle. Předpověď počasí napovídá, že do soboty by mělo v okolí Gentu pršet, právě v sobotu se snad začne objevovat slunce a deště bude ubývat.

Na start se opět postaví Zdeněk Štybar, tentokrát v dresu svého nového týmu Jayco AlUla. Chybět nebude slovenská hvězda Peter Sagan v barvách TotalEnergies. V loňském roce se z vítězství radoval Wout van Aert.


Pavla Brožková, PR, HBO Max EMEA, 23. 2. 2023

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30147/vikend-plny-svetove-cyklistiky-vcetne-omloop-het-nieuwsblad/