Tajemství britských hradů a zámků na TV Spektrum
Autor: KNKTR/AMC , e-mail: info@knktr.cz Přidané: 03.03.2023
Nemálo z vás se v dětství toužilo ocitnout v pohádkovém zámku, který mu patří. Mít vlastní služebnictvo a vysoké postavení. Ale členové královské rodiny by vám jistě dokázali vyprávět o nesčetných nevýhodách a omezeních, které s sebou jejich původ přináší. A o kterých se v pohádkách nemluví.


Ale ani to nám nebrání v tom, abychom se na chvíli zasnili a ocitli se alespoň prostřednictvím televizní obrazovky na některém z britských hradů a zámků. Můžete to zkusit od 3. března v seriálu Tajemství britských hradů každý všední den v 18 hodin na televizi Spektrum.


Významný průvodce

Když se rozhodnete navštívit zoologickou zahradu, nejlepším průvodcem je jistě ošetřovatel zvířat, který vám poví ty největší podrobnosti z jejich života, že? Proto vás po britských hradech a zámcích nemůže provést nikdo jiný než historik, a to ještě rodilý Brit. Dan Jones, britský historik, moderátor, novinář a autor několika historických knih, vás ve dvanáctidílném seriálu zavede na největší hrady ve Velké Británii. Nebude to nudná přednáška o faktech a číslech, ale Dan vás zaujme dramatickými příběhy a poutavými rozhovory, které vás rázem pohltí historií. Navštívíte nejkrásnější místa v Anglii, Walesu, Skotsku a Severním Irsku a dozvíte se o nejslavnějších panovnících, kteří na hradech žili, co dělali nebo jaké bitvy v jejich okolí svedli. Stranou nezůstane ani život poddaných, který do značné míry utvářel stav hradů, jak byly zachovány pro budoucí generace. V seriálu uvidíte nejnavštěvovanější hrady Velké Británie, jako jsou Doverský hrad, Tower of London, Warwick, Caernarfon, Stirling a Carrickfergus, ale také Edinburský hrad, Cardiff, York, Lancaster, Leeds a Arundel.


Historické zajímavosti

Každý hrad či zámek v sobě nese trochu tajemna. Například Edinburský hrad byl místem, kde se upalovaly čarodějnice a věznili váleční zajatci. Při návštěvě hradu Warwick zažijete strašidelné živé představení a uvidíte obří katapult. Hrad Caernarfon byl postaven na popud Eduarda I., který měl zálibu ve výstavbě velkolepých staveb. K tomuto hradu má však zvláštní vztah, protože se zde narodil jeho syn Eduard II, který se později stal anglickým králem. A to je jen několik zajímavostí. V této napínavé sérii, jejímiž hlavními hrdiny jsou králové a královny, rebelové, padouši, ale i obyčejní lidé, se dozvíte mnohem více o tisícileté britské historii ukryté na hradech. Necháte se unést romantikou královských dvorů a dozvíte se o intrikách a vzpourách, které se spřádaly v jejich tajných chodbách.

Pokud vás fascinuje svět hradů a zámků a chcete se dozvědět informace nejen z historie, ale i ze současnosti, sledujte od 3. března každý všední den v 18 hodin na TV Spektrum seriál Tajemství britských hradů.


O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International - Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společností na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic, které se soustřeďují na střední a východní Evropu. Současně portfolio AMCNI - Central and Northern Europe nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film +. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky a trhy v různých jazycích. Je dostupný v celé řadě platforem, včetně HD služeb a nabízí verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divize AMC Networks a je dodavatelem uznávaných zábavných pořadů pro předplatitele ve více než 130 zemích. AMCNI zahrnuje globální značky a také populární stanice s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací naleznete na www.amcnetworksinternational.com


Veronika Ježková, Account Manager, KNKTR, 2. 3. 2023

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30157/tajemstvi-britskych-hradu-a-zamku-na-tv-spektrum/