Kdo se vyšvihne na špici tuzemské gastroscény? Pohlreichův souboj restaurací začíná ve středu 8. března
Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 07.03.2023
Zátěžový test v podobě třiceti hladových Zdeňkových krků, tajný host v době nepřítomnosti majitelů i závěrečný duel v Next Door by Imperial. Tak budou vypadat první ze zkoušek na cestě hledání té nejlepší tuzemské restaurace. Z výběru a tipů diváků jich Zdeněk Pohlreich nejprve vybral dvanáct, jež vstoupí do vzájemné klání. Zastoupena bude česká klasická i moderní kuchyně, ale do jeho hledáčku se dostaly i podniky zaměřené na asijskou, italskou nebo americkou gastronomii.


Hned v prvním díle se proti sobě postaví dva vyhlášené zájezdní hostince - U Jiskrů ze Strakonic a Na Pašince z Kutné hory. Pohlreichův souboj restaurací začíná na TV Nova ve středu 8. března ve 20.20 hodin. Už nyní je na Voyo.

Pohlreichův souboj restaurací nabídne nejzajímavější průřez toho, co česká gastroscéna v současnosti nabízí. „V české gastronomii nastupuje mládí, restaurace jsou kvalitně vybavené. Často jsou to investičně rozsáhlé projekty. Věděl jsem, že se situace rychle mění, ale byl jsem upřímně překvapen nasazením a úrovní služeb, kvalitou zázemí, a i technologickou vyspělostí. Nacházíme se v období tzv. kuchařských hospod, kdy je šéfkuchař konečně hlavní postavou místo podivných investorů. A to je naděje do budoucna,“ říká nestor české gastroscény Zdeněk Pohlreich, který bude novým pořadem provázet a bude hlavním hodnotitelem toho, jak restaurace ve svých úkolech obstojí.

„Dá se vypozorovat, že u většiny restaurací je Zděněk Pohlreich pojmem a berou jej jako někoho, kdo se zasadil o vzestup českých restaurací a o jejich propagaci. Roky tady na ten strašidelný stav upozorňoval. A ten se postupně měnil. Samozřejmě, není to jen jeho zásluhou, ale významnou roli v tom hrál. Myslím, že diváci jej mají rádi právě pro upřímnost a humor, s jakým vystupuje. Baví je, že si tzv. nebere servítky a pojmenovává vše otevřeně. A ne vždy zcela vybíravě,“ komentuje volbu Zdeňka Pohlreicha producent Radovan Síbrt, který pro TV Nova dlouhodobě připravuje kulinářské pořady MasterChef Česko a Souboj na talíři.

V Pohlreichově souboji restaurací se proti sobě vždy postaví dvě restaurace se stejným zaměřením. Dostanou několik úkolů, včetně zátěžového testu - naráz ji navštíví třicet hostů a restaurace dostane dvě hodiny na jejich obsloužení, a to tříchodovým menu. Hodnotit se bude nejen kvalita pokrmů, ale také servis, jak se lidé v dané restauraci cítí, jak fungují pracovní týmy. Následně se proti sobě obě restaurace postaví v kuchyni Zdeňka Pohlreicha. Z jedné konkrétní suroviny budou muset připravit jídlo, které je stylem vystihuje, ale které by je mělo dle jejich názoru posunout do dalšího kola. Protože i tentokrát může vyhrát jen jeden.

„Chceme především ukázat, jak se česká gastronomická scéna proměnila. Už dávno totiž neplatí, že nešikovnější šéfkuchaře najdeme pouze v podniku s bílými ubrusy. A to přesně diváci v našem pořadu uvidí – souboj těch nejlepších z nejlepších bez ohledu na druh kuchyně, lokalitu nebo cenu. Dnes se i ve zdánlivě nenápadném bistru ve vedlejší vesnici může skrývat poklad, který si ničím nezadá s michelinskou restaurací. A věřte, že cesta za vítězstvím bude hodně napínavá. Možná, že vyhraje zrovna ten váš oblíbený podnik od vedle,“ uzavírá kreativní producentka Eva Krutáková.


PR TV Nova, 6. 3. 2023

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30163/kdo-se-vysvihne-na-spici-tuzemske-gastrosceny-pohlreichuv-souboj-restauraci-zacina-ve-stredu-8-brezna/