Show Jana Krause – 15. 3. 2023
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 11.03.2023

Herečky Stanislava Jachnická a Miriam Chytilová, herec Antonín Procházka a řezník Josef Vašák se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 15. března ve 21.35 hod. na Primě.


Stanislava Jachnická a Miriam Chytilová – herečky a dabérky, které před lety geniálně nadabovaly postavy Phoebe a Rachel v legendárním americkém seriálu Přátelé a od té doby spolu rády a často tráví čas. Dokonce mají společný profil na Instagramu. „Jmenuje se @daberky_studiogaraz a založily jsme ho v covidu, kdy jsme na to měly hodně času. Původní záměr byl, že tam budeme přidávat různé scénky z dabingu. Chtěly jsme dělat i takový kurz, co je na dabingu špatně, co je na něm dobře, jak se dabing tvoří, a chtěly jsme to zlehčit. Nicméně pak jsme přešly na to, že si děláme legraci z herců a hereček, co se pořád o něco snaží a nedaří se jim. Celé je to samozřejmě jedna velká nadsázka,“ říkají a poodhalují další plány – svoje instagramové scénky chtějí převést do divadelní verze a jezdit s ní po republice.


Antonín Procházka – režisér, herec a autor divadelních her. „Můj otec byl dirigent, takže se u nás scházela muzikantská a herecká společnost. Chodili k nám například operní pěvec Eduard Haken, mistr světa v tenise Karel Koželuh, herec Oldřich Nový, subrety z brněnské operety a podobně. A já k nim jako malý capart vzhlížel,“ vzpomíná rodák z Kroměříže, který po střední ekonomické škole vystudoval DAMU. Poté nastoupil do plzeňského Divadla J. K. Tyla a hostoval na mnoha scénách včetně pražského Národního divadla. Dnes hlavně režíruje a píše divadelní hry – na kontě má třináct činoher a sedm hudebních věcí. „Během roku si střádám nápady do šuplíku. A když přijde doba něco napsat, tak do něj sáhnu a kamarádům převyprávím námět. Vím, že když se zasmějí nebo jakýmkoli způsobem zareagují, tak jsem na dobré stopě,“ říká a hned dodává, že mezi jeho „lakmusové papírky“ patří i herec Jiří Lábus, který mu byl svědkem na obou svatbách. Přátelí se přes čtyřicet let a jezdí společně na dovolenou. Na tu letošní si ale bude muset ještě počkat – momentálně má těsně před premiérou muzikálu The Bodyguard (Hudební divadlo Karlín) a komedie Nohy vzhůru!


Josef Vašák – řezník. Za kolik vteřin se dá vykostit přední prasečí noha? Jak vypadá špejlování jitrnic nebo třeba narážení klobásek? Učte se od mistra a vychutnejte si atmosféru pravé moravské zabijačky.


Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 15. března ve 21.35 hod. na Primě. Užijte si nové díly se zajímavými hosty a všetečnými otázkami Jana Krause.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 10. 3. 2023

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30168/show-jana-krause-15-3-2023/