TV Markíza v sobotu naživo prinesie celosvetovú udalosť roka – korunováciu kráľa Karola III.
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 03.05.2023

Miliardy ľudí a celé generácie takúto slávnosť nezažili. Po 70-tich rokoch uvidí svet v Londýne kráľovskú korunováciu a vďaka TV Markíza môžu byť svedkami tohto historického okamihu aj jej diváci a diváčky.


V Londýne vrcholia prípravy na veľkolepú udalosť, akú Veľká Británia nezažili 70 rokov. V sobotu 6. mája 2023 sa uskutoční slávnostná korunovácia nového kráľa Karola III., ktorú bude pozorne sledovať celý svet. Tento historický okamih si budú môcť vychutnať v priamom prenose aj diváci a diváčky televízie Markíza, a to v mimoriadnej relácii s názvom Korunovácia Karola III., ktorej začiatok je naplánovaný na 11:00 hod. predpoludním.

„Moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová v štúdiu privíta atraktívnych hostí – odborníčku na protokol a etiketu Katarínu Strýčkovú, ktorá sa zároveň dlhodobo venuje britskej kráľovskej monarchii, a historika Jakuba Drábika. Divákom a diváčkam priblížia význam jednotlivých častí ceremoniálu, zaujímavé historické súvislosti či detaily zo života britskej kráľovskej rodiny,“ priblížil Tibor Mattyašovský, šéfredaktor spravodajstva TV Markíza. „Aktuálne informácie priamo z Londýna bude v živých vstupoch prinášať redaktorka Ivana Miklánková, ktorá v minulosti spravodajsky pokrývala aj svadbu princa Harryho s Meghan Markle a poslednú rozlúčku s kráľovnou Alžbetou,“ dodal.

Diváci a diváčky si budú môcť naživo pozrieť celý program korunovácie, počnúc odchodom kráľa Karola III. z Buckinghamského paláca do Westminsterského opátstva na korunovačný akt. Ten bude simultánne tlmočený do slovenčiny. Mimoriadna relácia bude vrcholiť pri Buckinghamskom paláci, kde Karol III. z balkóna už ako korunovaný kráľ zamáva svojmu ľudu.

Sobotnú korunováciu Karola III. bude priamo vo Westminsterskom opátstve osobne sledovať vyše 2 200 hostí. Okrem štátnikov z 203 krajín, vrátane slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej a jej partnera Juraja Rizmana, sú pozvaní aj nositelia Nobelovej ceny, náboženskí predstavitelia alebo pracovníci komunitných a charitatívnych organizácií.

Všetky najdôležitejšie informácie a zaujímavosti o blížiacej sa korunovácii Karola III. prináša TV Markíza priebežne aj vo svojich štandardných spravodajských a publicistických reláciách, ako aj prostredníctvom spravodajského portálu TVNOVINY.sk.


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 2. 5. 2023

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30252/tv-markiza-v-sobotu-nazivo-prinesie-celosvetovu-udalost-roka-korunovaciu-krala-karola-iii/