TV5 Monde, France 24, RFI a Monte Carlo Doualiya budou společně živě přenášet americkou volební noc
Autor: Š.Červenková/redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 02.11.2008
V úterý 4. listopadu se 4 mezinárodní média poprvé spojí pod záštitou Audiovisuel Extérieur de la France, a to v Paříži, v centru amerických voleb. TV5MONDE, France 24, RFI a její arabská dceřiná stanice Monte Carlo Doualiya se rozhodly spojit své zkušenosti a odborné znalosti, aby v přímém přenosu odvysílaly závěrečný večer prezidentských voleb.


Mezinárodní francouzské rádio, televizní kanál vysílající zpravodajství 24 hodin denně a mezinárodní frankofonní kanál budou z pařížského Cinéaqua během celé noci společně živě přinášet informace o volebních výsledcích.

U příležitosti volby 44. prezidenta Spojených států amerických pořádají představitelé Republikánů a Demokratů ve Francii, Democrats Abroad France & Republicans Abroad France velký oficiální večírek v Cinéaqua Paris. Sejde se zde americká komunita ve Francii, stejně jako mnoho amerických a francouzských osobností a představitelů nejrůznějších politických proudů, aby živě sledovali průběh závěrečného duelu Obama – Mc Cain.


Mediální partneři - TV5 Monde, France 24, RFI a Monte Carlo Doualiya, připravili na celou noc od 22:30 do 6:00 výjimečný program:

Živé vysílání ze studia, zvláštní reportéři v hlavních státech a volebních štábech kandidátů, reportéři ve světových metropolích, duplexní vysílání z New Yorku, Washingtonu, Londýna, Jeruzaléma, Kábulu, Pekingu, Dakaru…, desítky expertů a analytiků, kteří budou celou noc, minutu po minutě osvětlovat klíčové výsledky.

Víc než 10 hodin nepřetržitého vysílaní ve francouzštině, angličtině a arabštině šířeného ve více než 200 zemích – neobvyklý pohled na tuto důležitou událost.


Audiovisuel Extérieur de la France - Florence Giacometti a Sylvie Ruggieri
Cinéaqua Paris: Emmanuel Boullier


Více informací o večeru 4. listopadu v Cinéaqua: www.americanelection.fr.


Pro satCentrum: Štěpánka Červenková, 1. 11. 2008

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3026/tv5-monde-france-24-rfi-a-monte-carlo-doualiya-budou-spolecne-zive-prenaset-americkou-volebni-noc/