FRANCE 24: 12 hodin živého vysílání nonstop podle amerického času
Autor: Š.Červenková/redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 02.11.2008
V noci ze 4. na 5. listopadu 2008: 12 hodin živého vysílání nonstop. Už měsíc před konečnou volbou 44. prezidenta Spojených států mobilizovala stanice FRANCE 24 všechny své technické pracovníky a celou redakci, aby zajistila hladký průběh výjimečné a ojedinělé akce přímo z Bílého domu. Diváci ve více než 120 zemích pak budou moci sledovat tuto velkou americkou noc.


V noci ze 4. na 5. listopadu od 23 hodin večer do 11 hodin následujícího dne FRANCE 24 nabídne 12 hodin živého nonstop vysílání. (od 6 hodin ráno 5. listopadu na arabské frekvenci).

Redakční tým « FRANCE 24 » má svou základnu ve Washingtonu, aby byl co nejblíže místu, kde se budou oznamovat výsledky sčítání.

Reportéři FRANCE 24 budou po celou noc živě přinášet nejnovější informace z klíčových států (« swing states ») a z volebních štábů obou kandidátů.

FRANCE 24 ve spolupráci se svými dvěma partnery z francouzského zahraničního vysílání - RFI a TV5 Monde, zbuduje svá studia v Cinéaqua nedaleko pařížského Trocadéra, uprostřed největšího amerického volebního večírku mimo území Spojených států organizovaného Republikány a Demokraty v zahraničí (Republicans & Democrats Abroad).

Zahraniční reportéři FRANCE 24 budou rovněž přinášet reakce na volby z nevětších světových metropolí : Moskvy, Jeruzaléma, Londýna, Berlína, Pekingu, Kábulu a Bagdádu. Na západě Keni, ve vesnici Kogelo, bude náš reportér sledovat tyto volby po boku babičky Baracka Obamy.

Internetové stránky FRANCE24.com nabídnou uživatelům z celého světa možnost sledovat živě výsledky hlasování, stejně jako video vysílání ve 3 jazycích*. Internetoví zpravodajové FRANCE 24 budou přítomni nejen ve volebních štábech kandidátů v Chicagu a v Arlingtonu, ale i na večírku Republikánů a Demokratů v zahraničí. Tým FRANCE24.com připravuje také sekci « live bloggingu » hlavně díky jeho Pozorovatelům, kteří budou moci přispívat ze všech koutů planety.

Před samotným hlasováním zařazovala FRANCE 24 každý den od 7:15 do bloku ranních zpráv a každý večer mezi 22:15 a 22:30 pořad nazvaný « Bílý dům 2008 », který v patnácti minutách připomínal nejdůležitější momenty kampaně. Na programu byly: reportáže od našich zámořských zpravodajů, internetové "klepy", každý den také názor jednoho Američana v Paříži, stejně jako minutový výklad o volbách s profesorem Stevenem Ekovichem.

Tyto dva segmenty budou vysílány každý den až do 4. listopadu.

Na volební týden připravuje FRANCE 24 také odvysílání « Zápisků z kampaně », které budou připravované přímo ve Spojených státech, stejně jako dvě zvláštní vydání « Týdne v Americe », která budou zcela věnovaná kampani a výsledkům voleb.


O FRANCE 24:

FRANCE 24 je přední kanál s nepřetržitým zpravodajstvím, který citlivě informuje o mezinárodních aktualitách z francouzského hlediska. Kanál vysílá 7 dní v týdnu, 24 hodin denně ve francouzštině, angličtině a arabštině na území Evropy, Blízkého a Středního východu, Afriky a na východním pobřeží Spojených států. FRANCE24 je distribuována prostřednictvím kabelového vysílání, přes satelit a prostřednictvím technologie DSL. Internetové stánky www.france24.com mají 3 jazykové verze (anglickou, francoucouzskou, arabskou).


FRANCE 24: Nathalie Lenfant a Damien Amadou


Pro satCentrum: Štěpánka Červenková, 1. 11. 2008

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3028/france-24-12-hodin-ziveho-vysilani-nonstop-podle-americkeho-casu/