Eurosport: O víkendu světový tenis a cyklistika
Autor: HBO Max EMEA/Eurosport , e-mail: info@warnermedia.com Přidané: 01.09.2023
Čtvrtý a poslední letošní tenisový grandslam US Open se hraje od 28. srpna do 10. září. 78. ročník Vuelty a España odstartoval 26. srpna týmovou časovkou a o víkendu se jedou dvě atraktivní horské etapy.


US Open

Stejně jako v minulých letech nabízí kanály Eurosport 1 a Eurosport 2 svým divákům z US Open až 25 hodin živého tenisového vysílání denně. Kompletní program turnaje na Eurosport.com a Eurosport App.

Na US Open nechybí Novak Djoković, který již smí vstoupit na území USA. Nasazenou jedničkou je světová jednička a obhájce trofeje Carlos Alcaraz. US Open zažil v posledních pěti letech pět různých vítězů, což je ve srovnání s dalšími grandslamy výjimečné (2022 Carlos Alcaraz, 2021 Daniil Medveděv, 2020 Dominic Thiem, 2019 Rafael Nadal, 2018 Novak Djoković). Jak to dopadne letos? Asi všichni tenisoví fanoušci se těší na další finálový duel Carlos Alcaraz vs Novak Djoković. Jejich předcházející zápasy zvedali diváky ze sedadel a byly nejen neuvěřitelně dramatické, ale i ohromující špičkové úrovně.

Přenosy z US Open začínají na Eurosport 2 denně v 16:30 hod., Eurosport 1 se přidá po skončení etapy Vuelty a España v 18:00 hod.


Vuelta a España

V sobotu a v neděli jsou v itineráři třetí a poslední grandtour letošního roku dvě vrchařské etapy.

8.) Dénia – Xorret de Catí (závěrečné stoupání 3,9 km, průměr 11,4 %)

9.) Cartagena – Collado de la Cruz de Caravaca (závěrečné stoupání 8,2 km, průměr 5,5 %)

Stáj Jumbo-Visma chce vyhrát i třetí letošní grandtour a podle toho vypadá její sestava. Na start se postavili dvojnásobný vítěz Tour de France Jonas Vingegaard a společně s ním trojnásobný vítěz Vuelty Primož Roglič, navíc mají výjimečného domestika do hor Seppa Kusse.

Co na to obhájce Remco Evenepoel? Po pěti etapách je v čele, jednu etapu vyhrál a na soupeře z Jumbo-Visma má náskok více než půl minuty. V týmu Soudal – Quick Step je jeho oporou i Jan Hirt, vynikající český vrchař jede již svou dvanáctou grandtour.


Pavla Brožková, PR, HBO Max EMEA, 31. 8. 2023

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30424/eurosport-o-vikendu-svetovy-tenis-a-cyklistika/