Televízne spravodajstvo RTVS je dlhodobo najobjektívnejšie na Slovensku
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 09.10.2023
Televízne spravodajstvo RTVS označili diváci za najobjektívnejšie na Slovensku už pätnásty raz po sebe. V aktuálnom prieskume agentúry MEDIAN SK zameranom na druhý kvartál 2023 označilo spravodajstvo verejnoprávnej televízie za najobjektívnejšie 24,4 %. RTVS od druhej priečky delí až 4,9 percentuálneho bodu.


„Nestrannosť spravodajstva verejnoprávnej televízie je pre nás jedným z kľúčových pilierov našej práce a teší ma, že diváci dlhodobo vnímajú spravodajstvo RTVS ako najobjektívnejšie na Slovensku. Spravodajstvo RTVS, ktoré divákom ponúkame počas celého dňa na RTVS :24 alebo v pravidelných spravodajských blokoch na Jednotke sa snažíme neustále zlepšovať a veríme, že aj naďalej budeme pre divákov a poslucháčov overeným zdrojom informácií počas celého dňa. Ďakujem svojim kolegom zo sekcie spravodajstva a publicistiky za ich profesionalitu a nasadenie," uviedla riaditeľka Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová.

V prieskume objektívnosti televízneho spravodajstva sa na ďalších miestach umiestnili TA3 (19,5 %), TV Markíza (16,7 %) a TV JOJ (13,8 %).

MEDIAN SK realizoval prieskum zameraný na najobjektívnejšie televízne spravodajstvo v slovenských televíziách v termíne apríl až jún 2023. Prieskumu sa zúčastnilo 2.092 respondentov vo veku 14 až 79 rokov

(Zdroj: MML Omnibus, 2023/2, MEDIAN SK)


Bratislava, 6. október 2023, Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30490/televizne-spravodajstvo-rtvs-je-dlhodobo-najobjektivnejsie-na-slovensku/