Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 21:27:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Prima+ slaví narozeniny. Za první rok získala více než milion uživatelů

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.02.2024


Streamovací služba prima+ patřící skupině Prima slaví 8. února jeden rok na trhu. Za tu dobu získala přes milion uživatelů, kteří odsledovali přes 110 milionů video views a 43 milionů hodin obsahu. Prima+ v uplynulém roce uvedla třináct prémiových seriálů, stovky epizod dříve než v televizi, přes tisíc českých a zahraničních filmů a více než tři a půl tisíce epizod zahraničních seriálů.


Uživatelé si nejvíce oblíbili romantický obsah, komedie a rodinné seriály. Mezi nejsledovanějšími pořady vede na celé čáře vlajkový primácký seriál ZOO.

„Jsme rádi, že se prima+ rychle etablovala a získala si stabilní uživatelskou základnu, která nadále roste. Chceme nabízet nejen bohatou knihovnu české a zahraniční tvorby, archiv starších pořadů a možnost sledování online vysílání, ale přinášet i celou řadu vlastních prémiových formátů, které diváci jinde nenajdou. Za uplynulý rok se nám podařilo uvést třináct premiérových pořadů, jakou jsou např. Pod hladinou, Sedm schodů k moci, Bez lítosti, Vytoč mého agenta, Banáni, Zákony vlka, Malá velká liga, Na vlnách Jadranu, Půlnoční zpověď, Agrometal nebo Bodyguardi. Právě tyto tituly jsou na platformě spolu s dalšími původními seriály Primy ZOO a Slunečná těmi nejsledovanějšími,“ shrnuje první rok Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.


ZOO jasným vítězem

Nejúspěšnějším pořadem z hlediska uživatelů se suverénně stal seriál ZOO, u kterého si alespoň jeden díl pustilo bezmála 300 000 uživatelů. Na druhém a čtvrtém místě se umístily kriminální seriály Zákony vlka a Einstein – Případy nesnesitelného génia. Mezi ně se pak vklínila oblíbená show Prostřeno! Kromě zmiňovaných se v top 10 umístily i seriály Dobré zprávy, Pod hladinou, Eliška a Damián, Půlnoční zpověď, Agrometal a Poslední oběť.


Prima+ místem pohody

„Od svého spuštění získala prima+ přes 125 tisíc předplatitelů. Uživatelé v tarifu FREE ji využívají průměrně tři hodiny týdně, diváci s tarifem LIGHT téměř sedm hodin týdně a s tarifem PREMIUM bezmála deset hodin týdně. Přehled nejoblíbenějších žánrů ukazuje, že diváci si prima+ vybírají, když hledají klid a odpočinek. Z hlediska sledovanosti se nejlépe dařilo romantickému obsahu, a to ať už domácímu jako ZOO, Slunečná či Modrý kód, či zahraničnímu, například Láska klepe na dveře nebo Zasněná láska. Hned v závěsu byly komedie a rodinné pořady,“ přibližuje Josef Beneš, ředitel VOD. Zájem však není pouze o seriály, ale i o filmy. Hned deset z nich překonalo hranici 30 000 diváků.

Nejúspěšnější v tomto ohledu byl romantický trojlístek Ostrov, Prezidentka a Ženy a život a pohádková fantazy Princezna zakletá v čase 2. „Na prima+ najdou diváci kromě naší vlastní tvorby i přes tisíc českých a zahraničních filmů a více než tři a půl tisíce epizod zahraničních seriálů. V nejbližší době navíc chystáme uvedení premiér seriálů a pořadů Zalez do spacáku, Plnej kotel, Inkognito nebo novou soutěžní show Česko na grilu,“ doplňuje Alex Ruzek, programová ředitelka skupiny Prima.

V sekci prima+ ORIGINALS je jasným vítězem pořad Pod hladinou s necelým milionem zhlédnutí, u kterého si alespoň jeden díl pustilo přes 120 000 diváků. Dařilo se i dokumentární sérii Bez lítosti o doživotně odsouzených vrazích a fiktivní sérii Sedm schodů k moci inspirované českým politickým prostředím.


Nejflexibilnější videoslužba na trhu

Prima+ je jediná flexibilní videoslužba na českém trhu. Uživatelům umožňuje konzumovat obsah na základě výběru ze tří tarifů, přičemž každý z nich nabízí vytvoření až pěti unikátních profilů. Základní nabídka FREE, která zajišťuje přístup do videoarchivu pořadů skupiny Prima, je zdarma. Registrovaní uživatelé mohou také sledovat živé vysílání všech českých stanic skupiny Prima. Vše v SD kvalitě a s reklamou. Rozšířená nabídka LIGHT za 99 Kč měsíčně přináší uživatelům navíc předpremiéry oblíbených Prima pořadů a seriálů až sedm dní před televizním vysíláním, více než dva tisíce českých i zahraničních titulů a také exkluzivní obsah prima+ ORIGINALS. A to všechno v HD kvalitě a s polovičním objemem reklamy. Tarif PREMIUM za 149 Kč měsíčně obsahuje kompletní nabídku v nejkvalitnější Full HD kvalitě a zcela bez reklam. Každý registrovaný uživatel si může vytvořit až pět rodinných personifikovaných profilů s doporučovaným obsahem na míru. Registrovat je možné rovněž až pět zařízení v domácnosti (SMART TV nebo HbbTV, telefon, počítač či tablet), současně je možné sledovat tři streamy prima+. Aplikace prima+ je dostupná v Android TV a na zařízeních značky Samsung a LG.


(Zdroj: NetMonitor, Google Analytics, od 8. 2. 2023 do 28. 1. 2024)


Gabriela Semová, Head of Corporate and Internal PR, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 8. 2. 2024





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.02.2024 • ČT spustila novou verzi hybridní aplikace Teletext postavené na internetové technologii. iVysílání je na dalších dvou Smart TV platformách
08.02.2024 • Slavný Super Bowl odvysílá stanice Premier Sport 2. Přímý přenos doplní živé studio i vstupy s fanoušky
07.02.2024 • Kanál O2 TV Sport prodloužil vysílací práva na Ladies European Tour až do roku 2026
06.02.2024 • Žilinských mladíkov čaká zápas roka. Voyo odvysiela ich duel v Lige majstrov proti Borussii Dortmund
26.01.2024 • Skupina Prima v lednu rozšířila nabídku v HbbTV o novou aplikaci Prima LIFESTYLE
01.01.2024 • Voyo prináša ďalšiu exkluzívnu novinku: Už 12. januára 2024 štartuje jedinečná dokumentárna séria o zákulisí futbalového klubu MŠK Žilina

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist