Nové tematické kanály testovaly v CS Linku: Sport 1, AXN Sci-Fi a Fishing & Huntig
Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 05.12.2008
Dnes, v pátek 5. 12. 2008 byly v platformě CS Link krátce po půlnoci aktivovány nové tematické kanály v češtině – sportovní kanál zaměřený především na fotbal a box Sport 1, kanál akčních vědeckotechnických filmů a seriálů pro mládež AXN Sci-Fi a kanál pro přátele myslivosti a rybolovu Fishing & Hunting. Volné testovací vysílání bylo po několika hodinách ukončeno.


Technické parametry:

Satelit: Astra 1E
Transponder: č. 9
Frekvence: 11,876 GHz
Polarizace: horizontální
Identifikátory:

Sport 1 – V-PID 2960, A-PID 2961

Fishing & Hunting – V-PID 2944, A-PID 2945

AXN Sci-Fi – V-PID 2976, A-PID 2977


Tyto tematické kanály byly zřejmě testované pro CS Link. Ještě v čase cca 02:00 hod. vysílaly tyto stanice dočasně volně, bez kódování, stejně jako další stanice stejného providera - DoQ, AXN, HBO a Film+. Kanál AXN Sci-Fi byl bez přenášeného audia (zvuku).

Na programu Sport1 a Film+ byly v době testů dostupné i informace EPG (elektronický programový průvodce). Po ukončení testů je kanál Film+ opět bez dat EPG.


Sportovní televizní kanál Sport 1 provozuje společnost Chello Central Europe (stejně jako kanál deko, Minimax či TV Paprika). Kromě fotbalu přináší i hodně boxu.

Dokumentární kanál Fishing & Hunting (rybolov a lov) je určený pro všechny příznivce myslivosti a rybolovu. Spolu s filmovým kanálem Film+ a dokumentárním DoQ se jedná o akvizice mediální společnosti IKO Cable.

Tematický kanál AXN Sci-Fi se zaměřuje na seriály a filmy s vědecko technickou tematikou, a vyhledávají jej zejména mladí diváci do 34 věku. Patří do portfolia Sony Pictures Television International (SPTI), které zahrnuje přibližně 40 globálních sítí. Veškerý servis související s provozem kanálu AXN zajišťuje v České republice i na Slovensku společnost HBO Česká republika.


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 5. 12. 2008, 02:00 hod, aktualizováno v 07:20 hod.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3081/nove-tematicke-kanaly-testovaly-v-cs-linku-sport-1-axn-sci-fi-a-fishing-huntig/