Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 16:59:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

SPORT 5 představí nový film Le Mans Phenomenon Adolfa Ziky

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 19.12.2008


SPORT 5, jediná česká satelitní a digitální televize zaměřená na motorismus a motoristický sport, představí nový film Le Mans Phenomenon zachycující atmosféru jednoho z nejslavnějších motoristických závodů všech dob. Přinese také reportáž z vyhlášení mistrů ČR všech automobilových disciplín a z výstavy exkluzivních značek Mmotion.


V pondělí 22. prosince v 17:05 hodin ale SPORT 5 zrekapituluje nejzajímavější okamžiky letošního ročníku Le Mans Series. Pětidílné série se s prototypem LMP1, vybaveným benzínovým motorem Aston Martin, úspěšně zúčastnil i český tým Charouz Racing System. Jeho jezdci Jan Charouz a Stefan Mücke dvakrát za sezónu vystoupili na stupně vítězů, a to v Barceloně a na Silverstonu, kde také zaznamenali největší úspěch sezóny v podobě druhého místa. V konečném hodnocení Le Mans Series 2008 skončil tým Charouz Racing System na výborném pátém místě, které se stalo velkým úspěchem českého motorsportu.

24 hodin Le Mans je nejslavnější automobilový závod světa s více než sedmdesátiletou tradicí. Le Mans Phenomenon je umělecký film využívající všech možností obrazu a zvuku k tomu, aby divákům přiblížil slovy těžko popsatelnou, zato však úžasnou atmosféru tohoto motoristického maratónu. Režisér Adolf Zika se snažil získat práva na natáčení filmu několik let, ale podařilo se mu to až díky automobilovému závodníkovi a manažerovi Antonínu Charouzovi, který se stal producentem filmu. Pak se sen pomalu začal stávat skutečností. Natáčelo se v průběhu 76. ročníku závodu 24 hodin Le Mans tak, aby film představil proslulý maratón jako fenomén motoristického světa, který i přes nepřízeň osudu přetrval desetiletí. Snahou autora nebylo natočit klasický motoristický dokument, režisér chtěl především zachytit emoce, vášeň a entuziasmus všech zúčastněných.

Představení tohoto jedinečného snímku – Le Mans Phenomenon – sledujte na SPORT 5 v pondělí 22. prosince v 18:20 hodin.

Poslední listopadový víkend se v pražském hotelu Ambassador Zlatá husa odehrálo vyhlášení mistrů ČR. Oceněni byli i známí piloti BPA sport marketing; poháry si tak ze slavnostního večera mimo jiné odnášeli Tomáš Enge, absolutní mistr v závodech automobilů na okruzích Divize 4, který se navíc společně s Antonínem Charouzem a Stefanem Mückem radoval také z mistrovského titulu ve vytrvalostních závodech Divize 4 nad 3500 ccm, dále Roman Kresta a Petr Gross, kteří zvítězili v MMČR rally, a oceněn byl také nejmladší z okruhových šampiónů, Antonín Blažek, mistr Divize 4 ve sprintech do 1400 ccm. Tým Charouz Racing System zvítězil v klasifikaci týmů v závodech na okruzích Divize 4.

Vyhlášení mistrů ČR v automobilových závodech sledujte na SPORT 5 v pondělí 22. prosince od 18:35 hodin.

V magazínu Motorvision v úterý 23. prosince v 18:20 hodin se pod drobnohledem podíváme na exkluzivní McLaren Roadster SLR v hodnotě 500.000 eur a podrobně si představíme také vozy Opel Corsa OPC a Audi Quattro RS4. Prostřednictvím reportáže se zúčastníme celosvětového srazu Hummerů. O nejslavnější pouštní rally – Rally Dakar – budou v magazínu Motorvision hovořit ti nejpovolanější, a to její účastníci Ari Vatanen, Dirk von Zitzewitz, navigátor Giniela de Villierse, Ellen Lohr a Jutta Kleinschmidt.

V diskusním pořadu O čem se mluví, který SPORT 5 vysílá ve čtvrtek 25. prosince v 18:20 hodin, budou Petra Buzková, předsedkyně správní rady Dětské dopravní nadace, a Petr Bold, její ředitel, hovořit o aktivitách a cílech této nadace. Úkolem Dětské dopravní nadace je získávání sponzorů a dárců pro činnost, která je spojena s negativními stránkami motorismu. Nadace, zřizovaná Autoklubem Bohemia Assistance, se snaží materiálně a finančně pomáhat dětem, které v důsledku dopravní nehody přišly o jednoho, nebo oba rodiče nebo mají v důsledku dopravní nehody trvalé zdravotní následky. Příspěvky z nadačního fondu jsou přerozděleny mezi tyto děti a většinou využívány na zajištění studia, zdravotních rehabilitací nebo pobytů v přírodě.

V sobotu 27. prosince v 18:50 hodin je do programu SPORT 5 zařazena reportáž z Mmotion 2008, přehlídky luxusních automobilových, motocyklových a lifestylových značek. Myšlenka prezentovat luxusní značky vznikla v roce 2004 a o čtyři roky později byly ve Veletržním paláci prezentovány vozy a motocykly renomovaných značek, exkluzivní svatební šaty, šperky, hodinky, nábytek, porcelán, ale i domácí kina nebo audio sestavy.


Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Trade and Technology (CS Link v České republice a Sky Link na Slovensku) a karty Gital.
SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV.

SPORT 5 je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing a.s.

Foto BPA/Petr Frýba: Le Mans Series 2008, 1000 km Barcelona, Lola B08/60 Coupe - Aston Martin V12, Charouz Racing System


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.12.2008 • Filmové menu na neděli; Harry Potter a Fénixův řád
20.12.2008 • Sobotní filmové menu; zábava pro celou rodinu
17.12.2008 • NHL na NOVA Sport v lednu 2009 [ 1 ]
15.12.2008 • TV Óčko zaznamenalo rekord ve sledovanosti [ 2 ]
14.12.2008 • 18 filmových premiér v lednu na HBO [ 10 ]
11.12.2008 • To nejlepší z Rally Transorientale, vrcholu sezóny maratónských soutěží, na SPORT 5

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist