Filmové menu na neděli; Harry Potter a Fénixův řád
Autor: Michal Režnar , e-mail: MichalReznar@seznam.cz Přidané: 21.12.2008

Nedělní filmové menu nabízí prozatím poslední filmové zpracování o nejslavnějším kouzelnickém učni, nenechte si ujít ani podvodníčka Murphyho, který se dostane až do kongresu, menu uzavírá pozvánka na komedii Comeback.


Jak napovídá sám nadpis, dnešní filmové menu začne prozatím poslední filmové zpracování o nejslavnějším kouzelnickém učni. Čarodějnickému učni je už patnáct, a když ho napadnou mozkomorové, použije proti nim na poslední chvíli zakázané kouzlo. Hrozí mu za to vyloučení ze školy a je předvolán před disciplinární komisi. Na ministerstvu ani ve škole mu totiž nikdo nevěří, že se Pán zla Voldemort vrátil.

Sirius dá Harrymu fotografii členů Fénixova řádu, které Voldemort se Smrtijedy skoro všechny zabil. Mladík je sice nakonec zproštěn obvinění, ale když se vrátí do školy v Bradavicích, zjistí, že novou profesorkou byla jmenována zákeřná Dolores Umbridgeová. O Vánocích, jež Harry a Hermiona tráví v domě Fénixova řádu, který původně patřil Siriusově rodině, všichni pochopí, že boj se zlem ještě zdaleka neskončil. Americko-britský rodinný film (2007).

HARRY POTTER A FÉNIXůV ŘÁD ve 20:00 na HBO


Thomas Jefferson Johnson (Eddie Murphy) je malým podvodníčkem. Když se ale dozví o smrti kongresmana Jeffa Johnsona, dostane nápad, jak provést největší podvod všech dob. Využije toho, že se jmenuje podobně jako zesnulý kongresman, začne s volební kampaní… A nemožné se stane skutkem - je zvolen do amerického kongresu! Americká komedie (1992).

Nenechte si ujít film DOKONALÝ GENTLEMAN ve 22:10 na tv Nova


Píše se rok 1980 a zdá se, že skupina The Suburbans je po úspěchu svého prvního velkého hitu předurčena k hvězdné dráze. Přesto zapadne stejně rychle jako mnohé jiné kapely, které uspěly jen s jedinou písničkou. Uplynulo osmnáct let a každý člen tehdejší kapely šel vlastní cestou. Na Gilově svatbě (Will Ferrell) si však znovu společně zahrají, spíš z nostalgie než z touhy po potlesku, nicméně sklidí velký úspěch. Mezi svatebními hosty je i půvabná hudební producentka Cate (Jennifer Love Hewittová), která kapelu přesvědčí, aby nahrála album a natočila video. Kamarádi se chopí šance vzkřísit dávnou slávu, jenže sny jsou něco jiného než obavy, že nedokážou vystoupit ze svého stínu. Jsou vůbec připraveni na to, aby znovu dobyli svět a přežili návrat na výsluní? Americkou komedii (1999) natočil Donal Lardner Ward a také si v ní zahrál.

Filmové menu uzavírá komedie COMEBACK v 0:25 na programu HBO 2


Líbí se vám naše filmové tipy nebo máte nápad k jejich vylepšení? Dejte nám vědět v diskusi pod článkem! A již zítra na tomto místě najdete jeden filmový tip na pondělní večer.


pro satCentrum: Michal Režnar

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3102/filmove-menu-na-nedeli-harry-potter-a-fenixuv-rad/