Pondělní filmové menu; Opravdu zajímavé kousky
Autor: Michal Režnar , e-mail: MichalReznar@seznam.cz Přidané: 29.12.2008

Sparta není jen sportovní klub, uvidíte sami ve slavném filmovém eposu z historie. Pak následuje konverzační komedie a drama z britsko-německé koprodukce. Příjemný pondělní večer!



Pro muže ze starověké Sparty neexistovalo nic důležitějšího než jejich čest. A té bylo možno nabýt pouze na válečném poli. Sami se nazývali „přirozenými ochránci Řecka“ a věřili, že jsou potomky samotného Herákla. Země od té doby nepoznala lepší bojovníky a jejich zavilost, odhodlání a umění ovládat zbraň budily v očích nepřátel hrůzu a děs. Pouze oni se mohli v roce 480 př. n. l. pod vedením krále Leonidase I. stát u Thermopyl hrází proti invazi perského vládce Xerxa, který se rozhodl rozvrátit Řecko do posledního kamene. Tři stovky lakedaimonských hrdinů proti tisícům ďáblů z Východu. Americký historický film (2006).

300: BITVA U THERMOPYL začíná ve 20:00 na filmovém kanálu HBO


Americká černá komedie (1996) o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti…

POSLEDNÍ SMÍCH na HBO 2 od 22:00


Stalo se to jednoho dlouhého a parného léta, v Londýně, v sedmdesátých letech minulého století. Tehdy si tichá Holly a excentrická Marina daly slib celoživotního přátelství. Pojilo je mnoho věcí neuspořádané rodinné vztahy, touha po dobrodružství, přání ochutnat zakázané ovoce. Řekli si všechno a o všechno se podělily. Byly mladé a svět jim ležel u nohou. A roky plynuly. Z dívek se staly ženy, které už okusily vše, co svět nabízí - sex, lásku, rock ´n ´roll i životní ztráty. Nakonec se ukazuje, že ani to přátelství vlastně nebylo zas tak pevné, jak se na první pohled zdálo. Jen ty vzpomínky jim už nikdo nevezme. Britsko-německé drama (2001).

S TEBOU I BEZ TEBE se dostane na řadu ve 23:55 na programu FILMBOX


pro satCentrum: Michal Režnar


Líbí se vám naše filmové tipy nebo máte nápad k jejich vylepšení? Dejte nám vědět v diskusi pod článkem! A již zítra na tomto místě najdete další filmové tipy pro úterní předsilvestrovskou pohodu.


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3118/pondelni-filmove-menu-opravdu-zajimave-kousky/