Dovidenia koruna, vitaj euro !
Autor: PR Press STV , e-mail: info@stv.sk Přidané: 29.12.2008
Silvester je posledným dňom, počas ktorého budeme môcť platiť na Slovensku doterajšou menou. Vstupom do eurozóny o polnoci 1. januára 2009 sa skončí platnosť slovenských korún a našou novou každodennou skratkou sa stane €, označujúca euro.


Streda 31. december je posledným vysielacím termínom aj pre dva „minútové“ projekty Slovenskej televízie - Ako vidím euro a 100 otázok o eure, ktoré sa na viac ako štvrť roka stali euroučebnicou pre našich divákov. Dozaista mali dôležitý podiel na tom, že podľa monitoringu názorov obyvateľov, ktorý realizoval Ústav pre výskum verejnej mienky pri Štatistickom úrade SR v októbri 2008, Slovenskú televíziu považovali takmer tri pätiny občanov za kľúčové médium poskytujúce informácie súvisiace s prijatím eura.

Hlavná kampaň sa v STV začala 27. septembra na Jednotke tematickým vysielaním s tromi živými vstupmi z Dňa eura. Živé vstupy zo slovenských miest pod názvom Eurosilvester ponúkne divákom Jednotka od 23:35 h aj na Silvestra.

Vysielanie relácií, venovaných zavedeniu jednotnej európskej meny na Slovensku, sa v STV neskončí ani po 1. januári. Pozornosť jej bude venovať aj ďalej.

Najbližšie 8. januára 2009 o 20:00 h na Jednotke v priamom prenose zo slávnostného podujatia nazvanom Dovidenia koruna, vitaj euro, ktorý sa pri príležitosti vstupu Slovenskej republiky do eurozóny uskutoční v priestoroch novostavby SND v Bratislave. Okrem štátnej reprezentácie Slovenska sa na ňom zúčastnia aj viacerí hostia zo zahraničia - vedúci predstavitelia Európskej komisie, prezidenti a predsedovia vlád členských krajín Európskej únie a ďalší.


PR Press STV, 29. 12. 2008

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3120/dovidenia-koruna-vitaj-euro/