Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:29:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Soutěžní jezdec Martin Semerád hostem diskuzního pořadu O čem se mluví na SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 06.01.2009


SPORT 5, první česká satelitní a digitální televize zaměřená výhradně na motoristický sport a motorismus, ve svém vysílání dále rozšiřuje spektrum pořadů z historie automobilového sportu. SPORT 5 tak zcela nově přinese historické sestřihy závodů mistrovství světa v rally (WRC) ze sezóny 1999. V historii šampionátů německých cestovních vozů se program SPORT 5 bude věnovat sezóně 1997 a seriálu Super Tourenwagen Cup (STW), který zaplnil místo po skončivším DTM.


V roce 1997 se odehrávala čtvrtá sezóna německého šampionátu cestovních vozů Super Tourenwagen Cup (STW), zahrnující osm podniků na klasických německých okruzích a dva podniky za hranicemi Německa – na belgickém Zolderu a rakouském Salzburgringu. Po skončení seriálu DTM po sezóně 1996 se série STW stala částečnou náhradou tohoto populárního šampionátu. O vítězství v seriálu STW se v roce 1997 ucházeli dva jezdci: Francouz Laurent Aiello s Peugeotem 406 a Němec Joachim Winkelhock s BMW 320i. Velmi brzy po startu sezóny se vedení ujal Aiello a to také udržel díky jedenácti vítězstvím, resp. sedmnácti dosaženým pódiím v průběhu dvaceti závodů sezóny 1997. Winkelhock sice jako jediný ze startovního pole dokázal Aiellovi konkurovat, nicméně pouhá čtyři vítězství mu triumf v absolutním pořadí šampionátu zajistit nemohla. Aiello také nejvýznamnější měrou pomohl Peugeotu k zisku titulu, zatímco úřadující šampión ve značkách, Audi, se navzdory hvězdné sestavě protrápilo sezónou.

Sestřihy závodů Super Tourenwagen Cup (STW) ze sezóny 1997 sledujte na SPORT 5 každý den od 5. ledna v odpoledních hodinách.

Sezóna 1999 se do dějin mistrovství světa v rally – World Rally Championship – zapsala vstupem nových výrobců, kteří doplnili tradiční Ford, Mitsubishi, Subaru a Toyotu. Seat sice nedosahoval výsledků podle vlastních představ, ale pravidelně skóroval body a dělal pokroky, Škoda se i po rozpačitém začátku stala vítaným zpestřením šampionátu, ale byl to Peugeot, který zaznamenal doslova raketový start na přední příčky. Toyota se bohužel rozhodla pro odstoupení z WRC na konci sezóny s tím, že „již dosáhla všeho, čeho se dalo dosáhnout“, nicméně Peugeot se stal její plnohodnotnou náhradou.

V sezóně 1999 ve WRC debutovaly dva nádherné vozy: Ford Focus WRC nahradil dlouho sloužící Escort a s mega star Colinem McRaem za volantem zvítězil již při svém třetím a následně i čtvrtém vystoupení. Bohužel pro tým byly tyto triumfy v důsledku technických problémů či chyb jezdců jedinými světlými okamžiky sezóny. Další senzací sezóny se stala premiéra Peugeotu 206 WRC. To, že vůz bude na vysoké úrovni konkurenceschopnosti, se od francouzského výrobce očekávalo a ten také tyto předpoklady naplnil, i když ve své první sezóně ještě nevítězil.

Tommi Mäkinen v sezóně 1999 vyrovnal rekord Juhy Kankkunena v počtu získaných titulů, když se stal čtyřnásobným mistrem světa. Ovšem lehké to neměl: s Didierem Auriolem musel svést velice těsný souboj a ještě po jedenáctém podniku sezóny mezi oběma jezdci panovala rovnost bodů. O světovém šampiónovi se rozhodlo až po předposledním závodě, z nějž Auriol odstoupil a v němž Mäkinen skončil třetí. Ve značkách získala titul Toyota a následně ve WRC skončila. V sezóně 1999 se však ještě postarala o neobvyklý kousek tím, že získala titul navzdory jedinému vítězství oproti pěti triumfům Subaru; to přišlo o vítězství v šampionátu značek o čtyři body.

Sestřihy z podniků World Rally Championship sezóny 1999 sledujte na SPORT 5 každý den od 5. ledna v podvečerních a večerních hodinách.


Hostem diskuzního pořadu O čem se mluví bude ve čtvrtek 8. ledna 2009 Martin Semerád, talentovaný a nadějný soutěžní jezdec. Na podzim roku 2008 se osmnáctiletý Martin Semerád zúčastnil mezinárodního klání mladých pilotů rally Pirelli Star Driver Shoot-out Europe a po absolvování všestranných testů byl z nabité konkurence vybrán do programu Pirelli na rozvoj mladých jezdců. Díky tomu se Martinu Semerádovi v příští sezóně dostane podpory ze strany italského výrobce pneumatik při šesti soutěžích mistrovství světa, z nichž čtyři jsou součástí kalendáře mistrovství světa produkčních vozů (PWRC). Téměř okamžitě po Martinově úspěchu se rozjela jednání s mnoha partnery, jejichž výsledkem je rozšíření jezdcova programu o další dva starty v PWRC v Norsku a na Kypru. Tím je zajištěn předepsaný počet šesti soutěží nutných k tomu, aby byl jezdec v PWRC klasifikován. Debatu s Martinem Semerádem sledujte na SPORT 5 ve čtvrtek 8. ledna od 18:20 hodin.


V pátek 9. ledna SPORT 5 vysílá magazín MotorTip, který se bude mimo jiné věnovat startu letošního Dakaru, odehrávajícího se v Jižní Americe, a přinese rozhovory s Martinem Hudcem, vítězem Poháru ČR v rally, a zástupci českého týmu MM Racing účastnícího se v sezóně 2008 šampionátu FIA GT3.


Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Trade and Technology (CS Link v České republice a Sky Link na Slovensku) a karty Gital. SPORT 5 je zařazen i do nabídky Sport O2 TV.

SPORT 5 je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.


Obr.: Martin Semerád na Lausitz Rally, foto: Sherlog Racing

PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.01.2009 • Čtvrteční filmové menu potěší fanoušky klasiky
07.01.2009 • Středeční filmové menu
06.01.2009 • Úterní filmové menu; Milovníci napětí si přijdou na své
05.01.2009 • Pondělní filmové menu; Dokument, akce i zábava
04.01.2009 • Nedělní filmové menu plné romantiky [ 2 ]
03.01.2009 • Tipy na sobotní filmový večer pro celou rodinu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist