Zmena satelitnej frekvencie Trojky
Autor: PR Press STV , e-mail: info@stv.sk Přidané: 09.01.2009
Trojka – športový programový okruh Slovenskej televízie, je od 6. januára 2009 dostupná paralelne na novej satelitnej frekvencii 12 565 MHz zo satelitu ASTRA 3A na pozícii 23,5°E, odkiaľ sa vysielajú oba programy STV Jednotka a Dvojka.

Vysielanie na starej frekvencii 10803 MHz zo satelitu ASTRA 1E na tej istej pozícii 23,5°E, bude ukončené 31. januára 2009.


Z týchto dôvodov je nevyhnutné, aby si diváci a kábloví operátori, ktorí sledujú a naberajú vysielanie Trojky prostredníctvom tohto satelitu, preladili svoje satelitné prijímače na novú frekvenciu najneskôr do konca januára.


Nové parametre satelitného vysielania Trojky sú:

Satelit: ASTRA 3A
Pozícia satelitu: 23,5° E
Symbolová rýchlosť: 27,5 Msymb/s
FEC: 2/3
Frekvencia - downlink: 12 565 MHz
Polarizácia - downlink: horizontálna


Technické zmeny, ktoré súviseli s presunom vysielania Trojky na spoločný satelitný transpondér k ostatným programom STV Jednotky a Dvojky, prinesú divákom zvýšenie kvality obrazu všetkých programov Slovenskej televízie!

Satelitné vysielanie Slovenskej televízie je kódované v systéme CryptoWorks. Pre príjem takéhoto satelitného vysielania je potrebná parabolická anténa, digitálny satelitný prijímač s dekóderom systému CryptoWorks a dekódovacia karta Skylink.


Ing. Želmíra Habánová, hovorkyňa STV, 8. 1. 2009

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3148/zmena-satelitnej-frekvencie-trojky/