Celodenní speciál věnovaný českému předsednictví Evropské unii na FRANCE24
Autor: PR Press FRANCE24 , e-mail: info@france24.com Přidané: 09.01.2009

14.ledna, v den projevu českého předsedy vlády Mirka Topolánka v Evropském parlamentu připravil zpravodajský kanál FRANCE24 na všech svých programech celodenní speciál věnovaný předsednictví České republiky Evropské unii.


Na všech třech programech (ve francouzštině, angličtině a arabštině) a na stránkách FRANCE24.COM bude speciál probíhat následovně:

- po celý den bude France24 nabízet v rámci svých zpravodajství řadu reportáží, které detailně přiblíží předání pravomocí v čele Evropy. Pražský reportér FRANCE24, Alexis Rosenzweig nabídne řadu pohledů a analýz tohoto tématu.

- od 9:10 bude na FRANCE24 přímý přenos z Evropského parlamentu, kde český předseda vlády Mirek Topolánek přednese europoslancům hlavní teze předsednictví. Projev posléze okomentuje Caroline de Camaret a Christopher Moore, zvláštní zpravodajové FRANCE24 ve Štrasburku

- v rubrice „Reportages“ přinese FRANCE24 čtyři původní témata o vztazích České republiky a Evropské unie. Reportáže připravili James André a Jean-Bernard Cadier.

- v pořadech „A la une“(8:10), „Face-a-face“(12:10) a „le Débat“(19:10) se sejdou odborníci, analytici a zahraniční dopisovatelé působící v Paříži a budou diskutovat o českém předsednictví Evropské unie

A konečně, na stránkách FRANCE24.COM bude k této příležitosti zřízena zvláštní složka, kde budou zájemci moci zdarma shlédnout reportáže i přenosy buď přímo nebo se k nim budou moci vracet.

Na adrese webu france24.com je již nyní řada reportáží o novém předsednictví Evropské unie.


O FRANCE24:

FRANCE24 je první zpravodajský kanál s nepřetržitým vysíláním, který přináší souhrn mezinárodních událostí a francouzský pohled na ně. Vysílá 24hodin denně, 7 dní v týdnu na třech programech, ve francouzštině, angličtině a arabštině v Evropě, na Blízkém a Středním Východě, v Africe a na východním pobřeží USA. France24 je šířen pomocí kabelové televize, satelitu a digitálních platforem. Stránky www.france24.com jsou k dispozici ve třech jazycích (angličtina, francouzština, arabština).


Nathalie Lenfant a Damien Amadou, FRANCE24
Štěpánka Červenková, zástupce FRANCE24 v ČR


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3149/celodenni-special-venovany-ceskemu-predsednictvi-evropske-unii-na-france24/