Hvězdy formule 1 v přímém přenosu na SPORT 5
Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 15.01.2009
Bývalé hvězdy nejprestižnější motoristické série světa, formule 1, Jacques Villeneuve, Jean Alesi, Gianni Morbidelli, Stefan Johansson, Johnny Herbert a Heinz Harald Frentzen se setkají při druhém podniku Speedcar Series a poměří své síly na trati závodního okruhu v Bahrajnu. SPORT 5 zprostředkuje přímý přenos obou závodů Speedcar Series v pátek 23. ledna ve 13:25 hodin, resp. v sobotu 24. ledna ve 12:55 hodin.


Ačkoli v sezóně 2008/2009 se jede teprve druhý ročník asijské série Speedcar, šampionát již přilákal jezdce světových jmen. Ex-piloty formule 1 na startovním roštu závodů doplňují mladí dravci a místní borci, aby se za volanty identických osmiválců o síle 620 koní starali o atraktivní podívanou a napínavé souboje.

Úvodní závod Speedcar Series 2008/2009 v Dubaji vyhrál Vitantonio Luizzi známý z F1. O vítězství v závodě však musel tvrdě bojovat již od startu, kdy byl na pole position atakován z obou stran. Druhý dubajský závod byl kvůli vydatnému dešti a záplavě autodromu zrušen, a tak se další body do klasifikace série budou rozdávat až v bahrajnském Sakhiru. Přímé přenosy z obou závodů sledujte na SPORT 5 v pátek 23. ledna ve 13:25 hodin, resp. v sobotu 24. ledna ve 12:55 hodin.

Magazín O čem se mluví bude ve čtvtek 22. ledna věnován tématu operativního leasingu, o kterém budeme hovořit s hostem Františkem Pačesem, předsedou představenstva a ředitelem společnosti Sixt. SPORT 5 vysílá tento diskuzní pořad od 18:20 hodin.

Magazín MotorTip zpravodajsky pokryje závěr jihoamerického Dakaru a soustředit se bude především na výsledky českých posádek. V reportáži se ohlédne také za prvním ročníkem českého Autoslide, který má již dlouhou tradici na Slovensku, ale letos poprvé zamířil na pardubickou plochou dráhu. V rozhovoru s Jiřím Janákem připomene MotorTip průběh závodu 24 hodin Dubaje, kde Janákův tým ještě před poslední hodinou závodu s velkým náskokem vedl, ale poté došlo ke kolizi, jejíž následky srazily Porsche stáje ARC Bratislava na čtvrté místo konečného pořadí. MotorTip vysílá SPORT 5 v pátek 23. ledna od 18:50 hodin.

Magazín Motorvision představí v úterý 20. ledna od 18:20 na SPORT 5 sedmou generaci Fordu Fiesta a porovná německé rivaly BMW Z4 coupé a Porsche Cayman S. Přinese také reportáž z düsseldorfské Caravan Show. A Mathias Lauda se postará o supertest Lamborghini Gallardo


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skylink (Trade and Technology) a karty diGITALlink.


Obr: Speedcar Series 2008/2009, Dubaj, foto: Speedcar Series Media

PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3164/hvezdy-formule-1-v-primem-prenosu-na-sport-5/