Interview B.T. nejsledovanějším publicistickým pořadem Z1
Autor: PR Press Z1 , e-mail: info@z1tv.cz Přidané: 16.01.2009
PRAHA (16. ledna 2009) – Nejvíce diváků zpravodajské televize Z1 má, podle očekávání, zpravodajský a ekonomický servis. Dívá se na něj 80 procent z těch, kteří stanici sledují. Na předních místech sledovanosti je také Interview B.T. Pořad Barbory Tachecí se stal se 40 procenty diváků hned po zpravodajských relacích nejsledovanějším nezpravodajským pořadem Z1. Vyplývá to z průzkumu, který pro Z1 realizovala společnost STEM.


Aktuální jednorázový průzkum sledovanosti potvrdil, že Z1 míří na diváka, kterého si před startem sama definovala. „Potvrdilo se nám zacílení na osoby s vysokým socioekonomickým statusem, v rozhodujících funkcích, s velkým zájmem o veřejné dění. Mezi nimi jsou pak nejčastějšími příjemci zpravodajského servisu Z1 manažeři, vedoucí a řídící pracovníci,“ uvádí k výsledkům Martin Mrnka, generální ředitel Z1.

V této prestižní cílové skupině sleduje Z1 35 % diváků, převedeno na čísla tedy sleduje Z1 128 tisíc ekonomicky nejaktivnějších lidí. „Podíl sledovanosti v naší cílové skupině je pro nás rozhodující. Původní optimistické odhady alespoň 10-ti procentního zásahu jsme překročili o 25 procent, což je pro nás po půl roce vysílání pozitivní zpráva,“ doplňuje Martin Mrnka.

Divák Z1 – muž, 30 – 59 let s čistým příjmem nad 35 tisíc/měsíc v řídící funkci.

Tři čtvrtiny diváků Z1 jsou podle aktuálního průzkumu muži. Věkových kategorií je mezi nimi několik - 40 % diváků je ve věku 30 - 44 let, 39 % je 45 - 59 let a 21 % je starších 60 let.

Nejčastějšími diváky Z1 jsou lidé s vysokými osobními příjmy, s průměrným čistým měsíčním příjmem nad 35 tisíc korun a v řídících funkcích. Téměř 70 % má majetek domácnosti nad 2 milióny korun, 30 % dotázaných uvedlo majetek vyšší než 5 miliónů korun. Oproti běžné populaci v ČR je tedy mezi diváky Z1 o 45 % více domácností s více než 2 milionovým majetkem. Vysokoškoláků je mezi diváky Z1 třetina, maturitu má téměř 90 % dotázaných.


Informace k průzkumu sledovanosti Z1:

Jednorázový průzkum sledovanosti Z1 byl společností STEM realizován v období listopadu a prosince 2008 v Praze a v Brně a jejich nejbližším okolí na vzorku 625 respondentů. Průzkumu se účastnili lidé odpovídající majetkovému, profesnímu a sociodemografickému cílovému vzorku.


Signál Z1 je možné naladit pozemním digitálním vysíláním (DVB-T) prostřednictvím set-top-boxů v multiplexu CDG v Praze a středních Čechách, na Brněnsku, v Plzni a části Plzeňského kraje, na Karlovarsku, Ústecku a na Ostravsku, kde Z1 vysílá také v multiplexu BTV v Klimkovicích.

Prostřednictvím satelitu, kabelu, IPTV a na internetové adrese www.z1tv.cz je stanice dostupná na celém území ČR.


Ivana Dubášová, vedoucí PR

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3167/interview-b-t-nejsledovanejsim-publicistickym-poradem-z1/