Obamova inaugurácia bude online v HD kvalite
Autor: Stratégie online/TASR , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 16.01.2009

Spoločnosť Level 3 Communications, Inc. včera oznámila, že 20. januára poskytne živé, high-definition (HD) televízne vysielanie a video streaming ceremónie prezidentskej inaugurácie Baracka Obamu pre Sky News a internet.


"Chceme zachytiť čaro a rozsah tejto historickej udalosti vrátane prejavu a očakávaného obrovského publika po celom svete," povedal Steve Bennedik, riaditeľ technológie spoločnosti Sky News. "Urobíme to tak, že ako prví ponúkneme obrázky najväčšej kvality tak pre tých, ktorí budú sledovať televíziu v kvalite HD, ako aj pre divákov živého video streamingu Sky News. Cieľom je to, aby obraz bol tak dobrý, že si budete pripadať, akoby ste boli na mieste medzi davom," dodal Bennedik.

Level 3 prepraví živý vstup cez transatlantický optický kábel svojej siete z Washingtonu DC do svojho zariadenia v Londýne, kde bude živý vstup tvoriť súčasť HD spravodajstva Sky News. Level 3 vstup tiež zakóduje, aby sa cez jej obsahovú sieť dostal do globálnej distribúcie k divákom online. Level 3 sa spojila so spoločnosťou Move Networks, aby pre túto udalosť sprístupnila online HD video. Vysielanie bude dostupné na internetovej stránke www.skynews.com.

"Sky News prostredníctvom vo svojej triede najlepšej siete poskytne divákom taký druh vysokokvalitného videa, ktoré ich umiestni na schody amerického Capitolu pri tejto historickej udalosti," povedal James Heard, prezident skupiny European Markets Group z Level 3. "Level 3 z inaugurácie ponúkne živé HD video tak pre televíziu ako aj pre online divákov - v Európe sa Level 3 takto predvedie prvý krát," dodal Heard.


Zdroj: TASR, Strategie on line, 16. 1. 2009



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3169/obamova-inauguracia-bude-online-v-hd-kvalite/