Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 17:56:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Historické sestřihy závodů MotoGP a přímý přenos z NASCAR na SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 29.01.2009


SPORT 5, první česká televize výhradně zaměřená na motoristický sport a motorismus, přinese v šestém kalendářním týdnu roku 2009 sestřihy dalších historických závodů MotoGP. Z opačného spektra pořadů vysílá SPORT 5 přímý přenos ze zahájení sezóny americké série NASCAR v Daytoně. Až do 6. února 2009 přitom SPORT 5 na satelitu vysílá nekódovaně a je tudíž volně přístupný.


Sezóna 2002 přinesla do MotoGP velké změny v technických pravidlech. Zatímco posledních pětadvacet let se o titul utkávaly dvojtakty, v roce 2002 byly povoleny čtyřtakty o objemu motoru 990 ccm, které se staly královskou třídou MotoGP. Honda, Yamaha, Suzuki a Aprilia stavěly své zbrusu nové čtyřtakty na startovní rošty od počátku sezóny, Kawasaki a Ducati je představily o něco později. Ve startovním poli světového šampionátu motocyklů v sezóně 2002 sice stále převládaly dvoutakty, ale všichni přední výrobci vyčlenili své nejlepší jezdce pro nové čtyřtakty.

Suverénem MotoGP 2002 se stal Valentino Rossi. Trojnásobný mistr světa motocyklů nejsilnější kubatury vstoupil do své druhé sezóny s Hondou a ta se proměnila v jeho tažení za titulem. SPORT 5 v šestém kalendářním týdnu vysílá premiéry závodů MotoGP z nizozemského Assenu (ve čtvrtek 5. února od 9:05 hodin), britského Doningtonu (ve čtvrtek 5. února od 11:20 hodin), německého Sachsenringu (v pátek 6. února od 9:05 hodin) a z Brna (v pátek 6. února od 11:20 hodin). S výjimkou Brna všem těmto závodům dominovala italská hvězda Valentino Rossi.

Novinkou v programovém schématu SPORT 5 se oproti loňskému roku stávají historické závody série Superfund Euro 3000, mezinárodního šampionátu formulí s motorem o síle 470 koní. Seriál Superfund Euro 3000 byl ve své době chápán jako předstupeň formule 1 a svůj talent v něm prokazovali mladí, nadějní jezdci. Úspěšně jím prošli a angažmá ve formuli 1 dosáhli Felipe Massa nebo Gianmaria Bruni. Počínaje šestým kalendářním týdnem roku 2009 bude SPORT 5 pravidelně přinášet historické záznamy hodinových, resp. 150kilometrových závodů série Superfund Euro 3000 z roku 2004. Úvodní závod, který SPORT 5 vysílá v úterý 3. února od 19:20 hodin, se uskutečnil na Masarykově okruhu v Brně.

SPORT 5 pokračuje ve vysílání Le Mans Series 2008, tentokrát druhým závodem z italské Monzy. Známého seriálu, navazujícího na tradici a pravidla slavné čtyřiadvacetihodinovky Le Mans, se v sezóně 2008 účastnil také český tým Charouz Racing System s prototypem LMP1 Lola B08/60 – Aston Martin V12 a jezdci Janem Charouzem a Stefanem Mückem. Po třetím místě z Barcelony volné tréninky i kvalifikace v Monze naznačovaly, že by česko-německá dvojice v barvách Charouz Racing System mohla navázat na výborný výsledek. Její prototyp LMP1 byl po hodině a čtvrt závodu absolutně v čele, ovšem závada na palivovém systému motoru jej nadlouho zdržela v boxech. Jezdci týmu po opravě zahájili stíhací jízdu a dosáhli alespoň na osmou bodovanou příčku. Strhující bitvu sportovních vozů sledujte na SPORT 5 v pondělí 2. února od 17:05 hodin.

V přímém přenosu SPORT 5 na konci týdne odvysílá zahajovací nebodovaný závod NASCAR Budweiser Shootout z Daytony (v neděli 8. února od 2:40 hodin).

Satelitní vysílání SPORT 5 je v období od 23. ledna do 6. února nekódované a tudíž volně přístupné.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV, je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skylink, TT Karty a karty diGITALlink.


Obr.: NASCAR 2008, foto: NASCAR Media

PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.01.2009 • Šest filmových tipů na víkend
29.01.2009 • TV Óčko překonává další rekordy
28.01.2009 • Teletext České televize nejčtenějším v ČR
28.01.2009 • Prieskum UPC: Ako sa pred TV obrazovkou správajú slovenskí diváci v porovnaní s európskymi
28.01.2009 • Výzkum UPC: Jak si vedou čeští televizní diváci ve srovnání s evropskými
28.01.2009 • Super Bowl na NOVA Sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist