SPORT 5 láká fanoušky závodů motocyklů na zbrusu nový pořad
Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 14.02.2009
Mezinárodní motocyklová federace (FIM, Fédération Internationale de Motocyclisme) představuje zcela nový a veskrze originální pořad věnující se všem disciplínám motosportu. Díky SPORT 5, první české televizní stanici výhradně zaměřené na motoristický sport a všeobecný motorismus, mohou pořad FIM Moto Show v češtině sledovat všichni čeští motocykloví nadšenci.


Díky FIM Moto Show, tedy půlhodinové týdenní relaci věnující se po všech stránkách motorkám, se budou diváci SPORT 5 dozvídat veškeré novinky ze závodů silničních motocyklů, trialu, endura, cross country a track racingu. Pořad takového formátu, jakým FIM Moto Show je, dosud neměl v televizním éteru obdoby, nyní jej bude pravidelně vysílat i SPORT 5, a to každou středu v podvečer.

Reportéři FIM Moto Show jako jediní budou mít přístup na všechny významné podniky, ke všem týmům a jezdcům. Oni se jako jediní dostanou do zákulisí, aby představili všechny novinky ve vývoji motocyklů. A jim jako jediným jezdci odhalí detaily ze svého závodního i osobního života. První díl magazínu FIM Moto Show SPORT 5 uvede ve středu 18. února od 18:20 hodin.


V osmém kalendářním týdnu roku 2009 SPORT 5 pokračuje v rekapitulaci loňské sezóny atraktivní Le Mans Series, v níž startoval i český tým Charouz Racing System s česko-německou posádkou Jan Charouz – Stefan Mücke. V pondělí 16. února od 17:05 hodin odvysílá sestřih čtvrtého závodu sezóny 2008 z německého Nürburgringu.

Prototyp královské třídy LMP1 týmu Charouz Racing System poháněný motorem Aston Martin v závodě 1000 km Nürburgringu vybojoval páté místo. Jeho posádka Jan Charouz – Stefan Mücke byla zároveň jasně nejlepší mezi startujícími s benzinovými motory. První čtyři místa totiž obsadily tovární speciály s výkonnějšími turbodieselovými agregáty. Pro českou stáj to byl třetí bodovaný výsledek v sezóně Le Mans Series 2008 a zároveň i druhý nejúspěšnější. Jezdci i stáj díky získaným bodům poskočili i v průběžném hodnocení, a to na pátou pozici, hned za tovární stáje Peugeot a Audi.

Magazín MotorTip, který SPORT 5 vysílá v pátek 20. února od 18:50 hodin, přinese reportáže ze setkání automobilových a motocyklových závodníků při motokárové dvouhodinovce v Brně a u motokár zůstane také v reportáži ze šestihodinovky v Litomyšli. Podíváme se také na aktuální podobu stavby nového slovenského okruhu Slovakiaring.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Trade and Technology a Sky Link a karty diGITALlink.


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3229/sport-5-laka-fanousky-zavodu-motocyklu-na-zbrusu-novy-porad/