Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 08:07:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Březnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Czech , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 01.03.2009


Filmový kanál Cinemax nabízí v březnu řadu filmových lahůdek, z nichž si vybere určitě každý. Je libo adaptaci dramatu Tennesseeho Williamse Sestup Orfeův, francouzsko-italskou tragikomedii s Marcellem Mastroiannim Všem se daří dobře, drama o zneužívání moci a touze po svobodě Půlnoční expres anebo drsný průhled do jihoafrického podsvětí Jerusalema?

Určitě vás zaujmou i čtyři pondělní večery s filmy známého francouzského režiséra Erica Rohmera...


Sběratelka
Sebestředný playboy Adrien (Patrick Bauchau) tráví prázdniny v St. Tropez a v luxusním letovisku si najde objekt letního flirtu. Přitažlivá Haydée (Haydée Politoffová), jež ráda koketuje s muži, jej ale vytrvale odmítá. Mladík, zvyklý na dívčí přízeň, se do přelétavé "sběratelky" zamiluje... Moralitu o důsledcích špatného výběru partnera natočil v roce 1967 známý francouzský režisér Eric Rohmer.
Kanál Cinemax uvede během březnových pondělních večerů tři další Rohmerovy snímky Moje noci s Maud (1969), Klářino koleno (1970) a Po lásce (1972).
Premiéra: pondělí, 2. března ve 20:00

Půlnoční expres
Mladý Američan (hraje ho Brad Davis) je v Turecku zatčen za pašování narkotik a odsouzen na třicet let. V tamějším vězení zažívá kruté ponižování i fyzické týrání. Oficiální žádosti i intervence mladíkových rodičů zůstávají bezvýsledné. Jediným východiskem z beznadějné situace se ukáže plán na riskantní útěk... Drsné drama o zneužívání moci a touze po svobodě vzniklo v roce 1978 podle skutečných událostí, které ve své knize popsal Billy Hayes. Získalo Oscary za hudbu a adaptovaný scénář, který napsal renomovaný Oliver Stone. Režii měl Alan Parker, který byl hostem loňského Febiofestu.
Premiéra: pátek, 6. března ve 23:35

Sestup Orfeův
Adaptaci stejnojmenného dramatu Tennesseeho Williamse natočil v roce 1960 režisér Sidney Lumet. Hrdinou je pohledný tulák (Marlon Brando), který najde práci v zapadlém městečku. Octne se však v ohnisku zájmu frustrované majitelky obchodu (Anna Magnaniová), jejíž manžel umírá na rakovinu. Do jeho života vstoupí také mladá tulačka (Joanne Woodwardová), s níž se kdysi potkal v New Orleans. Spletité vztahy, související s odhalením dávného tajemství, vyvrcholí tragédií.
Premiéra: pátek, 13. března ve 20:00

Všem se daří dobře
Vdovec Matteo (Marcello Mastroianni), který sní o dávné rodinné idyle, na stará kolena opustí Sicílii. Poprvé v životě se vypraví na pevninu, kde chce navštívit svých pět potomků. Optimistické představy o jejich spokojené existenci se však ukážou mylné. Hrdina navíc zjistí, že je vlastním dětem spíš na obtíž... Francouzsko-italskou tragikomedii o konfrontaci hodnot realizoval v roce 1990 Giuseppe Tornatore. Hudbu zkomponoval slavný Ennio Morricone.
Premiéra: pátek, 20. března ve 20:00

Soukromé lekce
Hrdinou belgicko-francouzského psychologického dramatu je dospívající Jonas, který čelí vážnému životnímu otřesu. Mladík, jenž kvůli své vášni pro tenis zanedbával studia, je vyhozen ze školy a ztrácí perspektivy do budoucna. Oporu nenajde ani u svých rodičů: otec se stará o novou rodinu, matka je často na služebních cestách. Do kritické situaci však zasáhne Jonasův starší přítel Pierre... Příběh o spletitém dozrávání natočil podle vlastního scénáře Joachim Lafosse.
Premiéra: úterý, 24. března ve 20:00

Jerusalema
Drsný průhled do jihoafrického podsvětí, jež vzdáleně připomíná slavný snímek Město bohů, realizoval Ralph Ziman. Negramotný Lucky pracuje u benzinové pumpy a sní o luxusních vozech, domě s výhledem na moře a vzdělané manželce. Se svým nejlepším kamarádem začne krást auta a pořídí si oblek, novou lednici a hi-fi soupravu. Zároveň se však propadne do polosvěta organizovaného zločinu. Poté, co se připlete k ozbrojené loupeži, musí se vydat na útěk.
Premiéra: úterý, 31. března ve 20:00


Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Pavla Brožková, PR & Marketing Coordinator HBO Czech Republic a redakce satCentrum, 1. 3. 2009


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.03.2009 • Historické sestřihy Super Tourenwagen Cup 1998 na SPORT 5
02.03.2009 • Filmové tipy 10. týdne
01.03.2009 • Březen na AXN
27.02.2009 • Víkendové filmové tipy plné napětí
27.02.2009 • MS Freestyle lyžování na NOVA Sport
27.02.2009 • Zpátky do historie MotoGP 2002 se SPORT 5

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist