Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 14:51:32   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Historické sestřihy Super Tourenwagen Cup 1998 na SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 03.03.2009


Do programu SPORT 5, jediné české televizní stanice zaměřené výhradně na motoristický sport a motorismus, se vrací historické sestřihy německé série Super Tourenwagen Cup (STW). V týdnu od 9. do 15. března na SPORT 5 sledujte sestřihy z kompletní sezóny STW 1998.


Německá série cestovních vozů Super Tourenwagen Cup (STW) existovala v letech 1994 – 1999 a stala se částečnou náhradou za slavnější DTM, které zaniklo po odchodu továrních automobilek v roce 1992. Tehdy i BMW a Audi odmítly svou účast ve stále finančně nákladnější sérii. Právě STW se stalo šampionátem, kam tovární týmy po zániku DTM přesunuly své aktivity. Na konci sezóny 1999 však STW ustoupilo znovuzrozenému DTM, které se od roku 2000 opět stalo výkladní skříní německých cestovních vozů. Na tradici STW v následujících letech navázaly „druholigové“ série Deutsche Tourenwagen Challenge a později ADAC Procar Series.

Deset podniků STW sezóny 1998 se odehrálo na devíti německých a jednom rakouském okruhu, zato jezdecká účast v sérii byla vskutku mezinárodní. Úvodní čtyři podniky série ovládli čtyři různí jezdci a STW slibovalo vyrovnané souboje. Brzy se však vyprofilovali dva hlavní uchazeči o titul: venezuelský pilot BMW Johnny Cecotto a úřadující mistr a pilot Peugeotu, Francouz Laurent Aiello. Cecotto si sice v průběhu sezóny vybudoval slušný náskok před Aiellem, ovšem Francouzova série čtyř vítězství před posledním podnikem sezóny výrazně umazala z Cecottovy výhody. O vítězi STW 1998 tak rozhodl závěrečný podnik, v němž si lépe vedl Cecotto. Tento Venezuelan v sérii zvítězil s náskokem pouhých tří bodů před loňským mistrem Aiellem.

Premiéry sestřihů z podniků STW 1998 sledujte na SPORT 5 od pondělka 9. března do pátku 13. března vždy v dopoledních nebo brzkých odpoledních hodinách.

Na své si v programu SPORT 5 přijdou i fanoušci historie formulových závodů. V pondělí 9. března SPORT 5 vysílá premiéru sestřihu šestého závodu sezóny 2004 Superfund Euro 3000 z Doningtonu (v 18:20 hodin). Seriál byl ve své době jedním z nejvýznamnějších předstupňů formule 1 a svůj talent v něm mimo jiné prokazoval i Felipe Massa.

Ve středu 11. března od 21:00 hodin sledujte na SPORT 5 třetí závod Champ Car 2004 z West Allis. Původně americká formulová série expandovala i na kanadské, mexické a australské okruhy a o kvalitním obsazení šampionátu svědčí i to, že jeho hvězdou a zároveň vítězem se stal Sébastien Bourdais, dnes působící ve formuli 1.

V nedávno představeném, novém magazínu FIM Moto Show, určeném pro příznivce motocyklových závodů, přinese SPORT 5 reportáže z podniků Indoor Enduro ze Spa, US Supercrossu a Indoor Trialu. V podrobném review pak podnik po podniku shrne loňskou sezónu World Superbike 2008. FIM Moto Show sledujte ve středu 11. března od 18:20 hodin.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Trade and Technology a Sky Link a karty diGITALlink.

Obr: Super Tourenwagen Cup (STW) 1998, Johnnny Cecotto, BMW 320i, Foto: JohnnyCecotto.com


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.03.2009 • Filmové tipy na všední dny 11. týdne s hvězdným dramatem
06.03.2009 • Žhavé filmové tipy na tento víkend
02.03.2009 • Filmové tipy 10. týdne
01.03.2009 • Březen na AXN
01.03.2009 • Březnové filmové lahůdky na Cinemaxu
27.02.2009 • Víkendové filmové tipy plné napětí

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist