SES podpoří novou orbitální pozici přesunem satelitu ASTRA 2C na pozici 31,5° východně
Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 10.03.2009
Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), dne 10. 3. 2009 oznámila, že satelit ASTRA 2C bude přesunut ze své dosavadní orbitální pozice 28,2 ° východně na pozici 31,5 ° východně. Družice ASTRA 2C zde převezme misi satelitu ASTRA 5A, který nebude v provozu.


V dubnu 2009 dojde k přesunu družice ASTRA 2C na orbitální pozici 31,5 ° východně, kde zůstane asi jeden rok. Vysílací služby na orbitální pozici 28,2 ° východně v této době převezmou jiné satelity na této pozici. Satelit ASTRA 2C na 31,5 ° východně má k dispozici 24 transpondérů BSS a tím umožní pokračování komerčního využití této orbitální pozice.

Po startu satelitu ASTRA 3B ve čtvrtém čtvrtletí 2009 a zprovoznění nové družice bude jiný satelit přemístěn na orbitální pozic 31,5 ° východně. To umožní návrat družice ASTRA 2C na pozici 28,2 ° východně a zvýšení dalších kapacit na této orbitální pozici.


Pan Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA řekl: „Přemístěním družice ASTRA 2C prokážeme náš velký závazek, abychom orbitální pozici 31,5 ° východně dále rozvinuli na důležitou pozici, zvláště pro střední a východní Evropu. Díky velké flexibilitě naší satelitní flotily se po startu satelitu ASTRA 3B může družice ASTRA 2C vrátit na původní pozici. Takže můžeme poskytnout služby pro rostoucí britský trh, zvláště uspokojit stále větší poptávku po vysílání s vysokým rozlišením HD.“


Markus Payer, SES ASTRA


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední systém pro přímý příjem DTH v Evropě. Satelitní flotila se nyní skládá ze 14 satelitů ASTRA a dvou satelitů SIRIUS. Sdružený satelitní systém poskytuje své služby pro více než 117 milionů domácností v Evropě, které využívají satelitní příjem a kabelovou přípojku a přenáší asi 2500 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, telekomunikační a internetové služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých hlavních orbitálních pozicích soustřeďuje asi 70 programů HDTV. SES ASTRA představuje nejvýznamnější vysílací platformu HDTV pro čelní evropské vysílací organizace. Hlavní orbitální pozice ASTRA a SIRIUS jsou 19,2° východně, 28,2° východně, 23,5° východně, 5° východně a 31,5 ° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina vlastní podíl 90 % ve společnosti SES Sirius v Evropě a také strategické podíly ve společnosti Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Skupina SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 39 satelitů na 26 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


SES ASTRA Press, 10. 3. 2008, přeložil Petr Miklík

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3276/ses-podpori-novou-orbitalni-pozici-presunem-satelitu-astra-2c-na-pozici-31-5-vychodne/