UPC odpovídá - 6.část
Autor: PR Press , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 30.07.2002
Přinášíme další odpovědi na vaše dotazy ke kabelovému a satelitnímu provideru - UPC, které zpracoval tiskový mluvčí - pan Františka Malina.

Bude možné přijímat na UPC Direct programy HBO a Private Gold, aniž bych si k tomu musel předplácet nabídku Rodina?
Určitě ne. Provoz digitální satelitní televize včetně distribuce signálu je totiž rozhodující měrou hrazen z poplatků právě za základní nabídku Rodina. Poplatky za HBO a Private Gold naopak plynou z velké části jejich výrobcům. A protože se oba kanály k předplatitelům nedostanou jinak než přes kabel nebo satelit , nelze je prodávat bez toho, aniž by si zákazník tuto distribuci ve formě poplatku za základní nabídku zaplatil.

Mám zkušenost, že kvalita obrazu HBO na UPC Direct velmi kolísá. Budete s tím něco dělat?
Poruchy vašeho obrazu jsou s největší pravděpodobností zapříčiněny se skrytými změnami v příjmu signálu. Obraťte se na firmu, která vám instalovala parabolu (tzv.„talíř“) a požádejte o jeho přesné nastavení a především o jeho důkladné upevnění. Jakákoliv, třeba jen milimetrová změna jeho polohy např. v důsledku silného větru, může být prvopočátečním kamenem úrazu. Nepomůže-li to, obraťte se na Zákaznické centrum UPC.

Přecházím na vlastní satelitní přijímač. Do kdy UPC Direct vrací zálohu za zapůjčené satelitní zařízení?
Vracení záloh vyřizuje naše zákaznické centrum. To zašle peníze do čtrnácti dnů poté, co obdrží Protokol o vrácení zařízení od prodejce či prodejny, kde jste si satelitní přijímač zapůjčil.

Vyplatí se na UPC Direct překódovávat HBO a Private Gold? Vždyť za nějakou dobu nějaká chytrá hlava nový kód opět rozluští a všechno pojede po staru….
Rozhodně vyplatí. Opakované změny kódů spolu s dalšími opatřeními nezaručují totiž nelegálním příjemcům placených kanálů jistotu, že je budou nerušeně sledovat, nebo že se jim vrátí peníze, které vydali za padělanou kartu. Stejně tak kriminální živly, které se na UPC Direct přiživují, si nemohou být jisty svým „obchodem“ a ziskem. Další hledisko, které nás k těmto krokům vede, je etické – nechceme totiž dopustit, aby poctiví zákazníci dopláceli na nepoctivé.

Na českém Internetu je vaše společnost UPC, respektive její předchůdce Kabel Plus či Cable Plus někdy označována za firmu, která přivedla do ČR službu Multichoice, která se nepěkně zachovala k českým zákazníkům. Je to pravda?
Není. Společnost Kabel Plus (Cable Plus), která později splynula s UPC, ani sama společnost UPC nikdy neměly se službou Multichoice nic společného. Tuto službu – analogové vícekanálové satelitní vysílání - totiž provozovala v přímé konkurenci službám tehdejšího Kabel Plus, firma Multichoice/Nethold, která ukončila svoji činnost poté, co byla převzata francouzským komerčním televizním kanálem Canal Plus. Ani ten neměl a nemá nic společného s UPC, respektive s Kabel Plus.Služba UPC Direct je na rozdíl od služby Multichoice službou odlišnou, neboť se jedná o digitální vysílání.

Jak je to s českými titulky na National Geographic Channel? Za měsíc se tam neobjevily ani jednou.
Pravděpodobně se jedná o nedorozumění. National Geographic, který vysílá primárně v angličtině, nabízí přibližně u 40 % pořadů české titulky. Ty se ovšem musí přijímat prostřednictvím teletextu tohoto programu. Příslušný postup, jak titulky „dosadit“ k obrazu, naleznete na teletextové straně 350. Praktickou radou rádo poslouží i naše zákaznické centrum.

Čím nahradíte zbankrotovanou TV 3?
Domácí program TV 3, který přestal vysílat, nahradíme od 1. srpna 2002 v kabelových televizích evropským zpravodajským a informačním programem EuroNews. Tento program bude zařazen do nabídky MINI a KLASIK v kabelových sítích. EuroNews přináší zprávy a informace z Evropy i z celého světa se zřetelem na občana Evropské unie. Nabízí zprávy z oblasti ekonomiky, politiky a ze společnosti, rozšířený přehled počasí a sport. Vysílání je strukturováno do půlhodinových bloků aktuálně doplňovaných o nejnovější informace. Na EuroNews se rovněž vysílají nejrůznější magazíny o kultuře, životním stylu, módě, cestování, vědě, životním prostředí a podobně. Program vysílá 24 hodin denně, v angličtině.

Jaké budou nejbližší programové změny v kabelové televizi?
Od 1. srpna 2002 představíme v nabídce KLASIK nový sportovní program Eurosport News, který bude zařazen do kabelových sítí UPC v Praze, Kladně, Hradci Králové, Liberci, Jablonci, Ústí nad Labem, Mladé Boleslavi, České Lípě, Brně, Uherském Hradišti, Vyškově, Kroměříži, Šumperku, Ostravě, Opavě, Hlučíně, Orlové, Havířově, Karviné, Frýdku-Místku a Novém Jičíně. Eurosport News nahradí německou hudební stanici VIVA Plus. Eurosport News je sportovně-zpravodajská televizní stanice, která kombinuje obrazové zpravodajství s textovými informacemi. Ve čtvrthodinových blocích nabízí aktuální výsledky zápasů, a nejrůznější informace ze světa sportu. Jejím prostřednictvím je mimo jiné možné objednávat vstupenky na různá sportovní klání a získávat přehled o počasí na jednotlivých sportovištích. Stanice pořádá rychlé SMS soutěže o vstupenky na sportovní akce. Eurosport News vysílá 24 hodin denně, v angličtině.

Ráda sleduji filmy na Hallmarku, ale zdá se mi, že se tam velmi často opakují upoutávky na filmy a pak pořady o natáčení jednotlivých filmů. Nedalo by se to nějak omezit?
TV Stanice Hallmark Channel si je toho vědoma a od září tohoto roku se můžete těšit na určité změny. Jednou z novinek na této stanici bude uvedení reklamy do předělů filmů. Tato inovace bude mít za následek snížení opakování zmiňovaných upoutávek a do budoucna se promítne i do produkce a nákupu nových filmů na Hallmarku.

V novinách jsem zahlédla fotografii Susan Sarandonové, která natáčí v Praze film pro Hallmark. Byl tam s ní i Marek Vašut. Nevíte o jaký film se jedná?
Na přelomu června a července natáčela v Praze Susan Sarandonová pokračování slavné sci-fi ságy Franka Herberta Duna - film Děti Duny. Hallmark má již dnes předkoupená distribuční práva pro Evropu, a proto se na uvedení tohoto filmu na Hallmarku můžete těšit počátkem příštího roku. Malou roli si zde kromě Marka Vašuta zahráli i další čeští herci jako například Barbara Kodetová nebo Pavel Kříž.

Objeví se přenosy z US Open na nějakém sportovním kanále?
Potěším Vás, od 26. srpna se můžete těšit na tento poslední, čtvrtý grandslamový turnaj (po Australian Open, French Open a Wimbledonu) na Eurosportu.

Bude někde na UPC Direct ME v atletice, nejlépe s českým komentářem?
Ano. Přímé přenosy ze všech disciplín ME v atletice, které se koná v Mnichově, můžete od 6. srpna sledovat v češtině na Eurosportu..

V srpnu skončí na Romantice můj oblíbený seriál Správná žena. Nevíte náhodou, jaký seriál ji nahradí?
Velmi komplikované a romantické situace ze seriálu Správná žena jistě nahradí nový seriál Kouzelná moc lásky. Určitě si přijdete na své během jeho 130 dílů.

Velmi se mi líbí dokumenty se Stevem Irwinem. Slyšel jsem, že natočil celovečerní film. Co je na tom pravdy?
Steve Irwin je jedním z nejznámějších postav stanice Animal Planet. Jeho popularita v anglicky mluvících zemích je tak veliká, že zavítal i na filmové plátno. Premiéru v zahraničí si již odbyl a nám nezbývá doufat, že u nás bude tento film také promítán. Na Animal Planet ho můžete vidět ve spoustě speciálů po celé prázdniny.

Můj syn si oblíbil Scooby Doa. Něco jsem zaslechl o uvedení tohoto seriálu v kinech. Je to pravda?
Jeden z nejúspěšnějších seriálů stanice Cartoon Network, konkrétně Scooby Doo si na konci prázdnin skutečně odbude svou filmovou premiéru. Scooby Doo bude počítačově animován a ostatní postavy budou hrány živými herci. Můžete se těšit například na Rowana Atkinsona (známého spíše jako Mr. Bean) v menší roli zlého Mondavariouse nebo „přemožitelku upírů“ Sarah Michelle Geller v hlavní roli Daphne.

V srpnu uplyne 25 let od úmrtí Elvise Presleyho. Nevíte, zda bude mít nějaký TV kanál speciál k tomuto výročí?
Tomuto tématu bude věnován celý srpen na TCM - stanici pro filmové „labužníky“. Můžete se těšit na spoustu již dobře známých filmů s Elvisem.


František Malina
Public Relations Director
UPC Ceska republika, a. s.



Tolik odpovědi tiskového mluvčího UPC na dotazy. Příští měsíc může odpovědět i na váš dotaz, ptát se můžete např. v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi včas předáme.

A na úplný závěr máme ještě jednu informaci – program HBO na celý měsíc dopředu najdete také na našem webu - v sekci TV program (třetí horní záložka zleva).

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/328/upc-odpovida-6-cast/