Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 16:28:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dvanáctihodinová bitva gigantů na Sebringu v přímém přenosu SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 12.03.2009


12 hodin Sebringu – první a zřejmě také jediné měření sil hlavních favoritů před letošním ročníkem nejslavnějšího vytrvalostního závodu sportovních vozů, 24 hodin Le Mans, a zároveň jeden z nejznámějších závodů American Le Mans Series. SPORT 5 jako jediná česká televize zaměřená výhradně na motoristický sport a motorismus tento známý závod odvysílá v několika živých vstupech v sobotu a v neděli 21. – 22. března.


Úžasnou dvanáctihodinovou bitvu nádherných prototypů a sportovních vozů můžete díky SPORT 5 sledovat v přímých přenosech na českém televizním kanálu. Série pěti živých vstupů bude zahájena v sobotu 21. března odpoledne a skončí v neděli 22. března ve 4:00 hodiny ráno - přímé přenosy ze Sebringu sledujte v těchto časech (v tabulce je uveden středoevropský čas):


Přímé přenosy ze Sebringu (SEČ)

Sobota 21. března

15:20 - 17:00
19:00 - 20:00
22:30 - 23:00


Neděle 22. března

01:00 - 01:30
02:30 - 04:00


Před sezónou 2009 sice několik předních automobilek provozujících tovární týmy oznámilo omezení letošního programu ve vytrvalostních závodech, ovšem 12hodinového závodu v Sebringu by se tato omezení výrazněji dotknout neměla. Přece jen 12 hodin Sebringu patří k vůbec nejslavnějším americkým závodům prototypů a sportovních vozů a pak také týmy potřebují před vrcholem sezóny, červnovým závodem 24 hodin Le Mans, v ostrém závodě otestovat techniku a poznat konkurenci. Proto bude účast na Sebringu podobně početná jako v předcházejících letech.

Velká očekávání jsou spojena s premiérou zbrusu nového prototypu nejvyšší kategorie LMP1 z dílen Audi, která se odehraje právě v závodě 12h Sebringu. Audi totiž dlouhodobě patří k nejúspěšnější značkám slavného amerického závodu, vždyť od roku 2000 kralovala nejprve s prototypem R8 a posléze R10 všem ročníkům dvanáctihodinového závodu kromě toho posledního, který ovládlo Porsche. Audi se letos vrátí na floridský okruh s prototypem R15 a jako první automobilka na světě tak představí už druhou generaci sportovního prototypu poháněného dieselovým motorem.

Do role největšího konkurenta Audi by se rád pasoval tovární tým Peugeotu s prototypem královské kategorie LMP1 908 HDi FAP, který se v 12hodinovém závodě na Sebringu představil poprvé v loňském roce a bohužel nenaplnil očekávání. Zatímco v evropské obdobě ALMS, Le Mans Series, byl Peugeot důstojným a vyrovnaným soupeřem Audi, v závodě 12h Sebringu kvůli technickým problémům propadl.

Do bitvy gigantů Audi a Peugeotu by chtěly důrazně promluvit dva týmy Acury, de Ferran Motorsport a Patrón Highcroft Racing. Cíl vytyčený Acurou určitě není nereálný, vždyť právě její týmy jsou před začátkem sezóny považovány za favority na vítězství v American Le Mans Series.

Všem adeptům na stupně vítězů ulehčilo snažení svým odchodem z American Le Mans Series Porsche, které po loňském úspěchu a zisku prvního a druhého místa oficiálně ukončilo projekt LMP2 a ze série se stáhlo, aby se nadále angažovalo v jiném americkém šampionátu, Grand-Am.



Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Trade and Technology a Sky Link a karty diGITALlink.

Obr: Peugeot 908 HDi FAP, testy Peugeotu, Foto: Peugeot Media


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.03.2009 • Víkendové filmové tipy
13.03.2009 • Masters World Tour 1000 na stanici NOVA Sport
11.03.2009 • Dva měsíce vysílání TV Barrandov - nové televizi stoupá sledovanost a zájem zadavatelů reklamy
09.03.2009 • Filmové tipy na všední dny 11. týdne s hvězdným dramatem
06.03.2009 • Žhavé filmové tipy na tento víkend
03.03.2009 • Historické sestřihy Super Tourenwagen Cup 1998 na SPORT 5

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist