To nejlepší z NASCAR na SPORT 5
Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 18.03.2009
Představitel Dr. House Hugh Laurie dal nedávno přednost účasti na závodech NASCAR před slavnostním udílením Oscarů. Proč? Protože okruhová série NASCAR patří ve Spojených státech amerických k nejoblíbenějším a pravidelně nejnavštěvovanějším motoristickým akcím. A pro mnohé její fanoušky, kteří si neváhají vybavit své domy nábytkem a doplňky ve stylu NASCAR a oblíbených jezdců, je dokonce téměř životním stylem.


Okruhová série NASCAR patří k jednoznačně nejoblíbenějším motoristickým podnikům na americkém kontinentu. Jejím nejslavnějším závodům, jakými jsou například ty na okruzích Daytona nebo Indianapolis, přihlíží přímo na místě až čtvrt milionu diváků a jednotlivé závody pravidelně navštěvuje více než stovka tisíc diváků. Například tribuny populárního oválu Atlanta Motor Speedway s kapacitou 124.000 míst musely být v roce 2006 rozšířeny o více než 13.000 sedadel, aby byla uspokojena poptávka fanoušků po účasti na tomto podniku NASCAR.

Přitom kalendář série NASCAR čítá úctyhodných šestatřicet závodů, které se jezdí na oválech různých tvarů i délek, stejně jako na klasických okruzích. Seriál je vypsán pro tři kategorie: Truck Series, NationWide Series a nejprestižnější Sprint Cup Series, kterou vysílá televize SPORT 5 v přímých přenosech a v plném rozsahu.

Pro Američany jsou podniky NASCAR pravým motoristickým svátkem. A úplně stejně si je užívají i samotní jezdci. Proto může AJ Allmendinger, bývalý pilot formule Champ Car a v současné době přední jezdec NASCAR, suverénně prohlásit: „Ne, formule 1 mě opravdu neláká. NASCAR je výtečný seriál a já chci absolvovat celou jeho sezónu. Závodění v rámci NASCAR si maximálně užívám a ten kolotoč kolem je prostě parádní. Celým svým srdcem jsem Američan a mám rád kontaktní disciplíny."

Jeden z nejlepších jezdců NASCAR současnosti, Kyle Busch, je ve svém vyznání sice o něco zdrženlivější, ale i pro něj je NASCAR „životní sérií“. „Zatím jsem na vozy IndyCar či formule 1 nemyslel, neměl jsem na to popravdě vůbec čas,“ říká Kyle Busch o svém případném přestupu do formule 1. „Mým cílem je zisk titulu v NASCAR Sprint Cup Series, a pokud se mi to nepodaří během dvou tří let, pak bych mohl zkusit formuli. Tam bych mohl působit několik let a pak bych se opět vrátil do NASCAR."

Pokud byste chtěli pochopit, co statisíce Američanů táhne na ovály a okruhy a další miliony připoutává k televizním obrazovkám, stejně jako to, proč američtí jezdci upřednostní NASCAR před formulí 1, díky české televizi SPORT 5 máte jedinečnou šanci. SPORT 5 totiž vysílá všechny závody Sprint Cup Series v přímých přenosech, připadajících většinou na nedělní večer. Ve třináctém kalendářním týdnu, v neděli 29. března od 20:05 hodin, můžete na SPORT 5 sledovat přímý přenos šestého podniku z Martinsville.

A pokud byste své seznamování s NASCAR rádi zahájili sestřihem dvaceti nejlepších závodů historie NASCAR, pak máte ve třináctém kalendářním týdnu neopakovatelnou příležitost. V pondělí 24. března od 17:05 SPORT 5 vysílá pořad NASCAR – Biggest races čili sestřih nejlepších momentů z historie NASCAR.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Trade and Technology a Sky Link a karty diGITALlink.

Obr: NASCAR Sprint Cup Series 2009, Atlanta Motor Speedway, Foto: NASCAR media


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3295/to-nejlepsi-z-nascar-na-sport-5/