TVP Sport a TVP Info v platformě Cyfrowy Polsat
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik@seznam.cz Přidané: 23.03.2009
Dlouholetý spor mezi polskou veřejnoprávní televizí TVP a největší polskou platformou placené televize Cyfrowy Polsat skončil. Spor trval od května 2003, protože televize TVP považovala šíření programů TVP 1 a TVP 2 v nabídce Cyfrowy Polsat za ilegální.


Obě strany na tiskové konferenci podepsaly smlouvu, že Cyfrowy Polsat umožní nejen legální a digitální šíření obou hlavních programů TVP 1 a TVP 2, nýbrž rozšíří svoji platformu i o stanice TVP Info a TVP Sport. Tento krok je úspěchem zejména pro 3 milióny diváků a předplatitelů platformy Cyfrowy Polsat. Den po tiskové konferenci v platformě Cyfrowy Polsat bylo možné přijímat v digitální kvalitě programy TVP 1, TVP 2, a TVP Info, TVP Sport. O programu TVP HD se „ještě” nejednalo.

Programy TVP Sport a TVP Info se objevily na transpondéru 79 a současně v seznamu kanálů nabídky Cyfrowy Polsat. TVP Sport lze přijímat na pozici 19, TVP Info na pozici 71 v set-top-boxech operátora.


Parametry pro příjem TVP Sport, TVP Info:

satelit: Hot Bird 8
orbitální pozice: 13° východně
kmitočet 12,284 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC: 3/4
ID: TVP INFO, TVP Sport
kódování: Nagravision 3


TVP Sport se stává součástí nabídky Sport Cyfrowy Polsat a tak bude dostupný i pro předplatitele paketů Relax Mix, Relax Mix+HBO, Super Film, které obsahují paket Sport. Kanál TVP Info bude zpřístupněn všem klientům operátora Cyfrowy Polsat.


S využitím zdrojů: Jakub Bednarski, dvbnews.pl; satkurier.pl a forum.transponder-news.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3306/tvp-sport-a-tvp-info-v-platforme-cyfrowy-polsat/