Psali jsme na Apríla: Venkov TV startuje 1. 4. 2009
Autor: Lipra , e-mail: lipra@satCentrum.com Přidané: 01.04.2009
Tento aprílový příspěvek může sloužit k zamyšlení, proč nejsou oblíbené hudební žánry country a folkové muziky zastoupené na některém z mnoha hudebních kanálů na satelitním orbitu. A to nejen u nás, ale ani u sousedů v okolních státech. Více v článku, uveřejněném následující den.


Původní aprílový článek:

Trochu mimo pozornost, která je dnes věnována startu druhého programu naší komerční dvojky - televize Prima COOL, a paketu stanic ve vysokém rozlišení (HD), které dnes oficiálně spouští česko-slovenská satelitní platforma Skylink, startuje dnes nový tematický kanál, věnovaný v převážné míře country a folkové hudbě, kterou doplňuje aktuální publicistika o (nejen) venkovu, jeho obyvatelích a kultuře - Venkov TV.

Venkov TV provozuje společnost VENKOV TV, s.r.o., která podle jejího vyjádření na tiskové konferenci, uspořádané před týdnem, připravila původní českou televizi, vysílající z 80% oblíbenou country a folkovou hudbu, kterou doplní drobná aktuální publicistika, přístupná mentalitě obyvatelů na menších městech a na vesnicích, kteří jsou v současných "velkých" televizích trochu opomíjeni. Nepřetržitý hudební blok doplní vždy v celou hodinu krátké několika minutové "mluvené" vysílání, které se bude zaměřovat na komunální politiku, problémy zemědělství, drobných podnikatelů, ochrany životního prostředí, ale i dopravy anebo vesnických škol či školek.

Ve víkendových krátkých kulturních blocích bude Venkov TV představovat ochotnické spolky, sportovní kluby, organizace rybářů, hasičů, myslivců a třeba i střelecké kluby či sokolské jednoty. Nebude chybět ani okénko lidové hudby, malý výlet do historie a návštěva známých i méně známých pamětihodností v regionech.

Pondělní pětiminutové pořady o zaniklých řemeslech Venkov TV připravuje ve spolupráci s polabským skanzenem, skanzenem na Veselém kopci a s rožnovským skanzenem. V úterním vysílání bude pravidelný HOBBY koutek, ve středu mládežnické okénko a v sobotu a v neděli hodinka westernové hudby.

O výběr hudby se bude starat čtveřice lídrů domácí folkové a country scény, část svého hudebního archivu nabídly i krajanské spolky z USA a přátelé z okolních států v Evropě (Slovensko, Polsko, Německo).


Parametry pro příjem:

satelit: Astra 1G
orbitální pozice: 23,5 st. východně
transponder: č.59
frekvence: 10,862 GHz
polarizace: horizontální
symbol rate: 22000 kSymb/s
FEC: 5/6
Video PID: 165
Audio PID: 100
kód: volné (FTA) vysílání


Realizátoři projektu VENKOV TV věří, že získají zájem lidí, majících rádi country a folkovou hudbu, která je z obrazovek našich i zahraničních televizí slyšet stále méně a méně, a že vysílání také přiblíží problémy, radosti a strasti našeho venkova (nejen) městskému obyvatelstvu. Vysílání ukáže, zda se jim jejich plány a představy podaří naplnit.


Podle podkladů Venkov TV připravil Lipra, 1. 4. 2009

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3335/psali-jsme-na-aprila-venkov-tv-startuje-1-4-2009/