Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 02:06:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Přímé přenosy z městské trati ALMS a tradičního oválu NASCAR na SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 09.04.2009


Kolotoč American Le Mans Series se po floridském St. Petersburgu stěhuje do kalifornského Long Beach, kde se odehraje třetí závod šampionátu sportovních vozů, opět na sluncem zalité městské trati. Téměř zároveň se na oválu v arizonském Phoenixu strhne bitva o body do série NASCAR. SPORT 5 bude u obou předních amerických sportovních akcí, a tak můžete sledovat přímé přenosy jak z dění na bývalé trati formule 1 v Long Beach, tak na jednom z tradičních oválů NASCAR.


Městský okruh v kalifornském Long Beach hostí podnik American Le Mans Series již třetí sezonu v řadě a v prvních dvou dokázal přitáhnout rekordní počet fanoušků. O zopakování úspěchu a druhé vítězství v řadě se tu po triumfu v St. Petersburgu pokusí piloti prototypu Acura královské třídy LMP1 týmu Patron Highcroft Racing David Brabham a Scott Sharp. Rovnocennými soupeři by jim měli být jezdci týmu de Ferran Motorsports, disponující tímtéž prototypem, kterému však v St. Pete technické problémy nedovolily bojovat o přední místa. Stejně jako v St. Petersburgu můžeme také v Long Beach očekávat, že do pořadí na stupních vítězů budou chtít promluvit týmy disponující slabšími prototypy LMP2 Acura nebo Lola. Závod v Long Beach bude rovněž derniérou úspěšných Corvette třídy GT1 v závodech ALMS. Tým Corvette Racing totiž uzavírá úspěšnou éru působení ve třídě GT1 a své aktivity hodlá přenést do konkurenceschopnější, nabité třídy GT2. Přímý přenos závodu v Long Beach sledujte na SPORT 5 v neděli 19. dubna od 17:20 hodin.

Mílový ovál Phoenix International Raceway vyrostl v předhůří arizonských Estralla Mountains už v roce 1964 a brzy se stal klenotem mezi amerických okruhy. Do jeho unikátního oblouku se zamilovali jezdci jako Mario Andretti, A.J. Foyt a Parnelli Jones. Jako skutečná atrakce se ovšem okruh ve Phoenixu etabloval až s příchodem NASCAR v roce 1988. Letos hostí Phoenix International Raceway, který patří s kapacitou 77 tisíc diváků spíše k menším oválům, osmý díl šampionátu NASCAR Sprint Cup Series. Po sedmi odjetých závodech ze šestatřiceti vede pořadí jezdců Jeff Gordon před Jimmiem Johnsonem (-162 bodů) a Kurtem Buschem (-180 bodů). Souboje kolo na kolo ve velmi kontaktní americké sérii sledujte v přímém přenosu na SPORT 5 v neděli 19. dubna v brzkých ranních hodinách od 2:40 hodin.

Populárnímu šampionátu NASCAR se věnuje i pořad NASCAR – Greatest Drivers, představující nejlepší jezdce historie tohoto seriálu. Tento pořad spolu s dalšími, jakými jsou sestřih nejlepších závodů historie nebo dokument o zrodu NASCAR, které má SPORT 5 také ve svém programu, se snaží představit NASCAR jako fenomén amerického životního stylu. Sledujte jej v pondělí 13. dubna od 18:20 hodin.

A protože i sezony evropských sérií se již rozjíždějí, v pátek 17. dubna od 18:50 hodin vysílá SPORT 5 sestřih nejzajímavějších momentů a rozhovorů z úvodního podniku BTCC (britského šampionátu cestovních vozů) 2009, konaného na okruhu v Brands Hatch.

Hostem diskuzního pořadu O čem se mluví bude ve čtvrtek 16. dubna od 18:20 hodin šéfkomentátor SPORT 5 Petr Horák. Hovořit bude o šampionátech, které na SPORT 5 komentuje, ale i o svém vztahu k motorsportu.

V pátek od 18:20 hodin má v programu SPORT 5 místo čtrnáctideník MotorTip, věnující se českým jezdcům, působícím v domácích i zahraničních sériích, stejně jako řadě motoristických disciplín, které se jedou na území České republiky. Tentokrát MotorTip přinese reportáž z tragické Valašské rally, na níž zahynuli tři lidé, a v rozhovorech s Miroslavem Zapletalem, Markem Spáčilem a Josefem Macháčkem se vrátí k letošní Rally Dakar.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skylink/Trade and Technology a karty Media Vision/diGITALlink/CS Link.


Obr: American Le Mans Series 2009, St. Petersburg, Acura ARX-01B, Lowe's Fernandez Racing, pit stop, foto: Honda Acura


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.04.2009 • Dubnové filmové lahůdky na Cinemaxu
09.04.2009 • Duben na AXN
08.04.2009 • Programové tipy HBO na duben 2009 - aktualizováno [ 2 ]
06.04.2009 • Filmové tipy (15.) s napětím i českými filmy
03.04.2009 • Víkendové filmové tipy s českou komedií
03.04.2009 • Fotbal na NOVA Sport v dubnu 2009

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist