Eurobird 9° východně: Kabelkiosk rozšiřuje programovou nabídku - aktivován nový transpondér
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik@seznam.cz Přidané: 10.04.2009
Francouzský satelitní provozovatel Eutelsat nedávno spustil vysílání programů na satelitu Eurobird 9A, 9° východně, které slouží pro distribuci signálu pro provozovatele kabelové sítě Kabelkiosk. Společnost Eutelsat zřejmě obohatí nabídku platformy Kabelkiosk o nové kanály, protože na orbitální pozici 9° východně byl aktivován další digitální transpondér pro distribuci signálu do sítě Kabelkiosk.


Na kmitočtu 12,284 GHz, horizontální polarizace, SR 27500, FEC 2/3, modulace DVB-S2 QPSK zahájil vysílání německý nákupní kanál pro šperky a klenoty „Juwelo TV”, španělská veřejnoprávní stanice pro zahraničí „TVE Internacional Europe” a šest volných pozic je rezervováno pro šíření dalších televizních kanálů, zobrazuje se např. identifikace „Coming Soon”.

Na frekvenci 11,785 GHz, horizontální polarizace (SR 27500, FEC 2/3, modulace DVB-S2 QPSK) se objevil britský ekonomický kanál „CNBC Europe”. Signál je kódován v systému Conax a Videoguard. Internet: www.kabelkiosk.de, www.eutelsat.de.


S využitím zdroje: infosat.de, 9. 4. 2009, volně upraveno a zkráceno


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3369/eurobird-9-vychodne-kabelkiosk-rozsiruje-programovou-nabidku-aktivovan-novy-transponder/