Na pomoc postiženým povodněmi
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 13.08.2002
Česká televize vysílá od od ranních hodin v úterý 13.8. na svém prvním programu mimořádné krizové vysílání ke katastrofickým povodním, které postihly rozsáhlé území Čech. Toto vysílání je stále přenášeno přes satelit volně, nekódovaně. Samozřejmě se jedná o družici Eurobird 1 (28,5 stupňů východně) v paketu Czechlink, frq. 12,607 H, SR 27500, FEC 3/4, PIDy 162/88.

První den v odpoledních hodinách (od cca 14.00 hod) část vysílání přebírala i slovenská veřejnoprávní televize na svém programu STV 1. Podrobné zpravodajství se vstupy svých komentátorů ze zaplavené Prahy přinášely i další televize, včetně zahraničních zpravodajských stanic TA3 a CNN.

Také redakce webu satCentrum se připojuje s nabídkou pomoci všem postiženým.

Na našem webu máte pod tímto článkem, anebo v diskusi prostor pro předání vzkazu a zprávy svým blízkým jak doma, tak v zahraničí. Pokud nebudete mít přístup k internetu, protože bude vypínán elektrický proud, pošlete SMS zprávu na tlf. č.: +420 777 677 776. Redakce sídlí na Moravě v obci, která byla před pěti lety velmi zasažena povodní, proto se dokážeme vcítit do kůže letošních postižených tímto přírodním živlem. Na jihovýchodní Moravě nyní prší, ale řekou Moravou neprotéká zatím kritické množství vody. Doufejme, že se problémy zde v takové míře, jako v Čechách, neprojeví.

Držíme všem v Čechách palce, aby tuto katastrofu přestáli co nejlépe.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/338/na-pomoc-postizenym-povodnemi/