Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 16:14:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

FIA GT s Adamem Lackem v přímém přenosu na SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 26.04.2009


O příštím víkendu se roztočí kolotoč šampionátu sportovních vozů FIA GT 2009, když sérii dvouhodinových vytrvalostních závodů vozů Grand Turismo zahájí podnik na britském okruhu Silverstone. S nejvyššími ambicemi a špičkovou sestavou jezdců se v šampionátu FIA GT ve třídě GT1 představí i český tým K plus K motorsport. Dvojice Ryan Sharp - Karl Wendlinger by měla bojovat o vítězství a Adam Lacko s Mariem Dominguezem by jim měli sekundovat na stupních vítězů.


Jak se týmu bude dařit, můžete sledovat v sérii přímých přenosů televize SPORT 5 o víkendu 2. – 3. května.


Českotřebovskému týmu K plus K se podařilo pro letošní FIA GT získat sestavu zkušených, špičkových pilotů. Dvojice Ryan Sharp a Karl Wendlinger se skvěle sehrála již loni v barvách týmu Jetalliance Racing, kdy vybojovala druhé místo, Mario Dominguez je hvězdou zámořské série IRL a Adam Lacko patří k nejlepším českým okruhovým jezdcům. Cíle týmu, který bude ve FIA GT startovat s vozy Saleen, jsou proto vysoké: Sharp s Wendlingerem by měli bojovat o vítězství v šampionátu a Lacko s Dominguezem by je měli doplnit na stupních vítězů.

Televize SPORT 5, jako jediný český kanál zaměřený výhradně na motoristický sport a motorismus, vysílá z víkendu FIA GT na britském Silverstonu sérii přímých přenosů. Tu zahájí v sobotu 2. května od 15:05 hodin přímý přenos prvního závodu FIA GT3. V sobotu 2. května od 17:20 hodin SPORT 5 přenáší kvalifikaci úvodního závodu FIA GT. Druhý závod FIA GT3 přenáší SPORT 5 opět živě v neděli 3. května od 12:10 hodin. Závodní víkend vyvrcholí přímým přenosem prvního závodu FIA GT v neděli 3. května ve 14:55 hodin.


O příštím víkendu samozřejmě ve vysílání SPORT 5 nebude chybět ani přímý přenos dalšího podniku NASCAR Sprint Cup Series. Po nejdelším oválu série v Talladeze se jezdci vrátí na mnohem kratší – 1,2 kilometru dlouhý – Richmond ve Virginii. Přímý přenos z Richmondu začne na SPORT 5 v neděli 3. května brzy ráno v 1:35 hodin.

Dvacet nejdramatičtějších bitev NASCAR ukáže poslední ze čtyř pořadů představujících NASCAR z jiného úhlu pohledu, než jakými jsou přímé přenosy či záznamy závodů. Pořad nesoucí jméno NASCAR – The Hottest Rivalries naváže na programy Biggest Races (největší závody historie), Greatest Drivers (nejlepší jezdci) a The Dirt (počátky NASCAR); jeho premiéra bude na SPORT 5 odvysílána v pondělí 27. dubna od 18:20 hodin.

Stálou součástí programu se počínaje pátkem 1. května stanou sestřihy ze sedmi podniků sezony českého truck trialu. Tato motoristická disciplína je především o jezdeckém umění v extrémně náročném terénu a o překonávání zdánlivě nepřekonatelného. Pestrá škála vozů při závodech truck trialu zdolává prudké svahy a srázy a projíždí i uměle ztíženými pasážemi. Jezdci se musí v terénu perfektně orientovat, protože v každé závodní sekci je brankami vytyčená trasa, kterou musí v ideálním případě projet bez zaváhání a chyby. Jak se účastníci vyrovnali s tratí v Milovicích u Nymburka, sledujte v sestřihu z úvodního podniku MČR v truck trialu v pátek 1. května od 18:20 hodin.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skylink/Trade and Technology a karty Media Vision/diGITALlink/CS Link.


Obr.: Testy FIA GT 2009, okruh Paul Ricard, K plus K motorsport, Foto: K plus K motorsport


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.04.2009 • Fotbal na NOVA Sport v květnu 2009
27.04.2009 • Filmové tipy 18. týdne s hvězdnými hity
23.04.2009 • Astra 19,2° východně: „HDTV Testkanal ARD/ZDF” pro výrobce
21.04.2009 • Změny tématických kanálů holandského veřejnoprávního vysílatele [ 1 ]
17.04.2009 • Víkendové filmové tipy se skvělými komediemi
17.04.2009 • SPORT 5 - Týden na vlně NASCAR

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist