Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 10:57:31   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Květnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Czech , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 30.04.2009


Cinemax nabízí v květnu řadu filmových lahůdek - např. nostalgický western McCabe a paní Millerová s podmanivými songy Leonarda Cohena, lyrické drama, uvedené na letošním Febiofestu Podzim, oscarový příběh o zpackaném zločinu Psí odpoledne, filmové zpracování oblíbeného seriálu Miami Vice, anebo americko-britský životopisný film Přežila jsem Picassa.

Rekonstrukci o uneseném letadle z 11. září 2001 přinese film Let číslo 93, nebude chybět ani ponurý muzikál Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, v němž režisér Tim Burton znovu uplatnil svou originální výtvarnost...



McCabe a paní Millerová

Titulním hrdinou nostalgického westernu je bývalý hazardní hráč (Warren Beatty), který si v zapadlém hornickém městečku otevře nevěstinec. Jeho obchodní partnerkou se stane pohledná prostitutka (Julie Christieová), pod jejímž vedením začne podnik nevídaně prosperovat. Pak se ale objeví zástupci mocné důlní společnosti, jež chtějí veřejný dům odkoupit... Drama z počátku minulého století, uvedené v retrospektivě loňského karlovarského festivalu, režíroval Robert Altman. Náladu baladického příběhu umocňují promyšlené obrazy kameramana Vilmose Szigmonda a podmanivé songy Leonarda Cohena.

Premiéra: pátek, 1. května ve 20:00


Podzim

Yusuf je po deseti letech propuštěn z vězení, kam byl odsouzen za blíže nespecifikovanou protistátní činnost. Vrací se do svého rodiče v severovýchodním Turecku, poblíž hranic s Gruzií. Smrtelně nemocný a psychicky rozvrácený muž potkává kamaráda z mládí a pohlednou gruzínskou prostitutku, jež je stejně osamělá jako on sám... Melancholický příběh o prolamování mezilidských bariér, uvedený na letošním Febiofestu, režíroval Özcan Alper. Atmosféru lyrického dramatu dotvářejí divoká krajina, mořské vlny a podzimní barvy.

Premiéra: neděle, 3. května ve 20:00


Psí odpoledne

Dva nemohoucí outsideři (hráli je Al Pacino a John Cazale) se během horkého letního dne rozhodnou vyloupit malou brooklynskou banku. Mizerně naplánovaná akce se ale nepodaří a vyvolá monstrózní policejní zákrok. Bezradní lupiči jsou mnoho hodin obklíčeni desítkami ozbrojených strážců zákona i dychtivými televizními štáby... Jeden z nejznámějších příběhů o zpackaném zločinu, balancující na hraně zlověstného dramatu a absurdní grotesky, natočil v roce 1975 režisér Sidney Lumet. Scenárista Frank Pierson byl oceněn Oscarem, v pěti dalších kategoriích byl film na prestižní sošku nominován.

Premiéra: pátek, 8. května ve 20:00


Nespoutaná volnost

Americké drama z roku 1999 patří do takzvané "baltimorské série", v níž režisér Barry Levinson zmapoval osudy vlastní rodiny. Děj nostalgické kroniky se odehrává v padesátých letech, v době rasové segregace, doznívajícího antisemitismu, silných aut a nástupu rokenrolu. Vypravěčem hořce úsměvného příběhu o židovské rodině Kurtzmanových je činorodý středoškolák Ben (Ben Foster), který se zahledí do černé spolužačky. Jeho staršího bratra Vana ztvárnil Adrien Brody, pozdější laureát Oscara za Polanského drama Pianista. Otce podnikavých sourozenců, který má problémy s podsvětím, zosobnil Joe Mantegna.

Premiéra: pátek, 15. května ve 20:00


Miami Vice

Filmové zpracování stejnojmenného televizního seriálu (1984-1989), v němž tandem samorostlých detektivů válčí s drogovým podsvětím. Sonny a Rico (Collin Farrell a Jamie Foxx) proniknou do gangu mocného narkobarona, který nechal zlikvidovat několik federálních agentů. Situace se zvrtne v momentě, kdy se sadistický hlavoun Yero zmocní Ricovy milenky... Režisér Michael Mann pracoval s ruční kamerou a zrnitým obrazem a boj s novodobým zločinem vylíčil s neobvyklou autenticitou. Snímek má pomalejší tempo a dbá i na psychologické pozadí "akčních hrdinů"...

Premiéra: sobota, 16. května ve 20:00


Přežila jsem Picassa

Americko-britský film z roku 1996 rekonstruuje klíčové kapitoly ze života jednoho z nejslavnějších umělců dvacátého století. Biografické pásmo, které podle scénáře Ruth Prawer Jhabvalaové natočil James Ivory, začíná v roce 1943 v okupované Paříži, kde se dvaašedesátiletý malíř seznámil se studentkou výtvarného umění Francoise Gilotovou. Právě tato žena (která pak o kontroverzním vztahu napsala slavnou knihu) jako jediná Picassova partnerka dokázala panovačného kumštýře opustit... Drama, jehož titulní roli ztvárnil Anthony Hopkins, si všímá kontrastu Picassovy geniality a jeho povahové nestálosti.

Premiéra: pátek, 22. května ve 20:00


Let číslo 93

Rekonstrukce o uneseném letadle z 11. září 2001, které jako jediné nezasáhlo stanovený cíl. Stroj se po potyčce pasažérů s teroristy zřítil na neobydlené místo v Pensylvánii... Britský režisér Paul Greengrass vytvořil kolektivní portrét ohrožených cestujících, kteří se o bezvýchodnosti své situaci dozvěděli z mobilů. Paradokument bez falešného patosu i zjednodušujících proklamací vyznívá jako strhující dobrodružství, jež překonává sebenapínavější fikce. Vypráví o zmatku na řídících věžích, narůstající hrůze i neskutečné odvaze lidí, kteří se islámským fanatikům dokázali vzepřít.

Premiéra: sobota, 23. května ve 20:00


Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Ponurý muzikál, v němž režisér Tim Burton znovu uplatnil svou originální výtvarnost, vznikl podle divadelní hry Christophera Bonda z roku 1973 a stejnojmenného muzikálu Stephena Sondheima a Hugha Wheelera z roku 1979. Titulním hrdinou je nadaný lazebník (Johnny Depp), kterého závist bohatších a mocnějších připravila o životní lásku. Sweeney najde zvrácený smysl života v sadistické pomstě, kterou uskutečňuje v holičství nad pekařským krámkem... Morbidní podívaná, zarámovaná kulisami Londýna devatenáctého století, si vynalézavě pohrává s klasickými žánry.

Premiéra: sobota, 30. května ve 20:00



Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Pavla Brožková, PR & Marketing Coordinator HBO Czech Republic a redakce satCentrum


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.05.2009 • Prvomájové filmové tipy
30.04.2009 • Nova bude v květnu vysílat dva velkofilmy v HD kvalitě [ 4 ]
30.04.2009 • Motorky, tuning, nejdražší auta a veteráni v nových magazínech SPORT 5 [ 2 ]
29.04.2009 • Programové tipy HBO na květen 2009 [ 1 ]
28.04.2009 • Fotbal na NOVA Sport v květnu 2009
27.04.2009 • Filmové tipy 18. týdne s hvězdnými hity

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist