Změny v českém UPC Direct od 1.7.2001
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 22.05.2001
UPC Česká republika, a.s., člen společnosti UPC (United Pan-Europe Communications), poskytující od září loňského roku digitální satelitní televizní službu UPC Direct, oznámila několik změn, které budou platit pro její abonenty v České republice od 1.července 2001.

K 1.7.2001 dochází k rozšíření základní programové nabídky Rodina o dva nové kanály - MTV Europe a CLUB.

MTV Europe je panevropská televizní stanice, zaměřená na hudbu a životní styl mládeže ve věku 15-35 let, hraje největší soudobé hity široké škály hudebního spektra - od popu k dance, od indie po rock. Mezi nejpopulárnější programy na MTV patří BYTESIZE - rozhovory a reportáže, DANCE FLOOR CHART - z tanečních klubů celého světa, EUROPEAN TOP 20 - evropská hitparáda, SELECT - písničky na přání a EUROPEAN MUSIC AWARDS - předávání hudebních cen. V MTV Europe se již několik měsíců objevuje i česká reklama a dokonce i současná česká dance music. Také EPG již funguje česky.

CLUB je specializovaný kanál magazínového typu, zaměřený zejména na ženy. Obsahuje pořady o vaření, domácnosti a zahradě, kosmetice, životním stylu, módě i erotice a ženské kráse.

UPC Direct má nyní aktivovanou novou ”modrou” zákaznickou linku pro své abonenty, na kterou je možné volat z celé ČR za místní poplatek. Je to číslo 0844/111 112, nelze však na něj volat z Prahy a z mobilních telefonů, v tomto případě se použije stávající číslo 02/410 051 00. Operátoři berou telefon v pracovní době od 7.00 do 22.00 hod, v sobotu od 8.00 do 18.00 hod. Mimo tuto dobu je na zákaznickém čísle záznamník.

Dále UPC Direct oznámila změnu měsíčního poplatku za základní programovou nabídku Rodina, od 1.7.2001 se zvyšuje ze současných 462 Kč na 512 Kč (včetně 5% DPH). Ostatní poplatky za rozšířenou programovou nabídku, aktivaci a další služby se nemění.

A nakonec UPC Direct přejde po zkušenostech ze Slovenska a Maďarska na tzvn.vázaný prodej, to znamená že prodej - abonence UPC bude spojen vždy s instalací, realizovanou certifikovanou instalační firnmou. Firma Philips připravuje na červen ve spolupráci s UPC další sérii školení pro montážní firmy.

(Zpracováno podle materiálů UPC Direct ČR, a.s.)

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/34/zmeny-v-ceskem-upc-direct-od-1-7-2001/