Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 23:25:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

ASTRA Německo spouští celoplošnou kampaň na podporu digitalizace

  Autor: PR Press SES ASTRA Německo , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 06.05.2009


Se sloganem „Analogový příjem je slepá ulička! Digitální satelitní příjem je volná cesta do budoucnosti!” se od 8. 5. 2009 rozběhne celoplošná digitalizační kampaň společnosti ASTRA Německo. Na plakátovacích plochách a ve vysílaných spotech budou finální uživatele informováni o digitální budoucnosti televize.


Aby bylo možné optimálně oslovit cílové skupiny, plakáty a vysílané spoty se soustředí na regiony, kde je ještě vysoký podíl domácností s analogovým televizním přijímačem. Marketingovou akci doprovodí osvětové články v různých publikacích např. televizních programových časopisech a magazínech. Společnost ASTRA také podpoří významní partneři zábavního průmyslu a především obchod, který je nejdůležitějším posilujícím činitelem pro společnost ASTRA.

V současnosti je digitalizace propagována články a informačními brožurami. Cílem kampaně je to, aby digitalizace německého televizního trhu se posunula dále kupředu a především ti diváci, kteří svůj televizní signál přijímají ještě analogově, mohli důvěřovat přednostem digitální televize ze satelitu: více, lépe, levně.

Předběžné digitalizační kroky lze vyčíst z aktuálních údajů o dosahu. Šetření trhu „Satelitní monitor” na objednávku společnosti SES ASTRA každoročně provádí institut pro výzkum trhu TNS Infratest. To ukázalo, že již 20 miliónů z celkem asi 38 miliónů německých domácností s televizním přístrojem přijímá digitální signál. To znamená: že každá druhá domácnost se zatím rozhodla pro televizi budoucnosti. I tématika HDTV ukazuje, že digitální televize je nesmírně aktraktivní: zatím třináct miliónů německých domácností má televizní přístroj „HD ready”.

Ze satelitů ASTRA vysílá téměř 70 kanálů HDTV s velkým dosahem a atraktivitou v celé Evropě. Digitalizace satelitního příjmu v Německu dosahuje vysoké úrovně cca 70 %. Jedenáct miliónů z celkem 16,2 miliónů domácností se satelitním přijímačem přijímá signál digitálně, téměř pět miliónů přijímá svůj signál ještě analogově.

„Velmi pozitivní ohlas z obchodu ukazuje, že naše kampaň je velmi dobře přijímána. Digitalizace se dostala do regálů obchodníků a nyní je v hlavách a obývacích pokojích spotřebitelů”, řekl pan Wolfgang Elsäßer, šéf společnosti ASTRA Německo. „Před přibližujícím se ukončením analogového vysílání a vzhledem k rychle rostoucímu odbytu televizních přístrojů "HD ready" existuje stále větší poptávka po osvětě u finálních uživatelů. Z tohoto důvodu je pro nás tak důležité, abychom je nyní mohli cíleně oslovit kampaní a doprovázet je na cestě do digitálního věku.”


Katrin Anderl, práce s tiskem a veřejností, ASTRA Německo s. s r. o.


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední systém pro přímý příjem DTH v Evropě. Satelitní flotila se nyní skládá ze 14 satelitů ASTRA a dvou satelitů SIRIUS. Sdružený satelitní systém poskytuje své služby pro více než 122 milionů domácností v Evropě, které využívají satelitní příjem a kabelovou přípojku a přenáší asi 2500 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, telekomunikační a internetové služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých hlavních orbitálních pozicích soustřeďuje asi 70 programů HDTV. SES ASTRA představuje nejvýznamnější vysílací platformu HDTV pro čelní evropské vysílací organizace. Hlavní orbitální pozice ASTRA a SIRIUS jsou 19,2° východně, 28,2° východně, 23,5° východně, 5° východně a 31,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina vlastní podíl 90 % ve společnosti SES Sirius v Evropě a také strategické podíly ve společnosti Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Skupina SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 40 satelitů na 26 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


SES ASTRA Press, 5. 5. 2009, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.04.2009 • Hispasat soupeří s Astrou
07.04.2009 • Skylink na návštěvě SES ASTRA
23.03.2009 • TVP Sport a TVP Info v platformě Cyfrowy Polsat [ 2 ]
14.03.2009 • ASTRA - Rozšírenie digitálneho dosahu v Nemecku
17.02.2009 • Skupina SES zveřejnila finanční výsledky za rok 2008
17.02.2009 • Satelit NSS-9 společnosti SES NEW SKIES úspěšně odstartoval z vesmírného střediska v Kourou

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist