Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 02:37:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Le Mans Series, DTM a FIA GT s českou účastí na SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 15.05.2009


SPORT 5 připomene největší úspěch českých jezdců ve vytrvalostních závodech sportovních vozů v historii českého motorsportu, tedy vítězství Tomáše Engeho a Jana Charouze spolu s německým kolegou Stefanem Mückem v úvodním podniku Le Mans Series 2009.


Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke s továrním vozem Aston Martin díky skvělému výkonu vyhráli po strhující bitvě závod 1000 km Katalánska, který byl debutem týmu Aston Martin Racing v královské kategorii LMP1 a jeho výsledek potvrdil, že jak stáj, tak česko-německé jezdecké trio budou patřit k hlavním favoritům sezony. Stefan Mücke, který s vozem s číslem 007 závod rozjížděl, se po startu ze třetí pozice dostal okamžitě do čela. Později vůz klesl na čtvrté místo, ovšem jezdci Jan Charouz a Tomáš Enge jej dovedli zpět na druhou pozici. Mücke se do kokpitu vrátil znovu na poslední část závodu, dokázal překlenout třičtvrtěminutový odstup od vedoucího vozu a přibližně půl hodiny před koncem závodu se znovu vrátil do čela a rychle si vybudoval několikasekundový náskok.

Záznam šestihodinové bitvy sledujte na SPORT 5 ve středu 20. května od 10:00 hodin.


Start sezony DTM 2009 je na spadnutí. Již o tomto víkendu vypukne na Hockenheimringu další kolo soubojů mezi dvěma předními továrními týmy Audi a Mercedes. Po dvou letech dominance Audi by se Mercedes znovu rád chopil žezla, proto úřadující šampión DTM Timo Scheider bude čelit útokům Ralfa Schumachera, Garyho Paffetta, Bruna Spenglera a Paula Di Resty jako svých hlavních rivalů.

Mistr DTM Timo Scheider ovšem nebude vzdorovat pouze atakům pilotů konkurenční stáje. Dá se předpokládat, že jej pořádně potrápí i kolegové z týmu Audi Mattias Ekström, Tom Kristensen a Martin Tomczyk, jejichž cílem je rovněž získání titulu. Zatímco tyto hvězdy DTM budou v letošní sezoně usedat do vozů nejnovějších evolucí, za volantem speciálu evoluce 2007 Audi A4 DTM R13 se v prestižním německém šampionátu bude objevovat český pilot Tomáš Kostka.

Tomáš Kostka se DTM účastní jako první Čech od roku 2004, kdy v šampionátu startoval Jarek Janiš. „Vozy evoluce 2009 jsou opravdu jiná auta. Na druhou stranu se mi zdá, že když jsem na autě evoluce 2007 skončil 1,3 sekundy za Timo Scheiderem, 1,2 sekundy za Ralfem Schumacherem a 0,9 sekundy za Tomem Kristensenem, asi to opravdu není zlé. Na vodě se rozdíly ve výkonu smazávaly a za Ralfem jsem byl jen o 0,6 sekundy,“ nechal se po nedávných testech na Hockenheimringu slyšet Tomáš Kostka. „Cítím trochu napětí, trochu odpovědnost a samozřejmě se strašně těším. Budu dělat maximum pro co nejlepší výsledek.“

Počínání Tomáše Kostky ve srovnání s mezinárodní konkurencí sledujte v přímých přenosech na SPORT 5 o víkendu 16. – 17. května, kdy první česká televizní stanice s programem výhradně zaměřeným na motorismus a motoristický sport v přímých přenosech nabídne kromě nejprestižnějšího DTM také další závody víkendu: F3 Euro Series, Porsche Carrera Cup, Seat Leon Supercopa a ADAC VW Polo Cup. Závodní víkend na Hockenheimringu bude jedním z ústředních bodů programu i v následujícím týdnu, kdy SPORT 5 bude všechny závody vysílat ze záznamu.


O víkendu 16. – 17. května pokračuje druhým závodem v italské Adrii program šampionátu FIA GT, který zdobí účast špičkového českého týmu K plus K motorsport a českého jezdce Adama Lacka. Posádka Karl Wendlinger a Ryan Sharp, jejímž cílem je zisk titulu FIA GT, by měla v Adrii navázat na triumf ze Silverstonu a v top 5 by jí měl sekundovat druhý vůz týmu s jezdci Adamem Lackem a Mexičanem Mariem Dominguezem.

SPORT 5 vysílá z Adrie sérii přímých přenosů, které bude reprízovat v závěru 21. týdne (22. – 24. května).


NASCAR Sprint Cup Series se blíží ke konci první třetiny sezony. V neděli 24. května večer se začátkem ve 23:55 vysílá SPORT 5 přímý přenos již dvanáctého závodu NASCAR z oválu Lowe´s Motorsport Speedway v Charlotte v Severní Karolíně, která je tradiční hostitelkou šampionátu NASCAR a s datem vzniku v roce 1959 patří k nejstarším oválům v Severní Americe.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skylink/Trade and Technology a karty Media Vision/diGITALlink/CS Link.


Obr.: Lola B08/60 Coupe Aston Martin V12, Charouz Racing System, foto: BPA

PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.05.2009 • Filmové tipy 21. týdne pro celou rodinu
15.05.2009 • Víkendové filmové tipy
12.05.2009 • Premiere změní název na Sky Deutschland
11.05.2009 • Přenosy ze španělské ligy bude i v příštích třech letech vysílat SPORT TV [ 1 ]
11.05.2009 • Filmové tipy 20. týdne
07.05.2009 • Víkendové filmové tipy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist